Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αλέκος Φλαμπουράρης: “Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει…”

Αλέκος Φλαμπουράρης: “Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει…”

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε ο Υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022».

“Η κυβέρνησή σας, ως κράμα ολιγαρχικής μεροληψίας, ιδιοτέλειας και ανικανότητας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας” είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπ Επικρατείας και ζήτησε “να φύγει αυτή η κυβέρνηση”.

Χαρακτηριστικά σημεία της τοποθέτησης του κ Φλαμπουράρη στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων :

– Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός ενώ ζούμε ένα ισχυρό κύμα πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα ημερησίως και εκατοντάδες νεκρούς κάθε εβδομάδα.
– Ταυτόχρονα εξελίσσεται ένα ισχυρότατο κύμα ακρίβειας που χτυπάει όλη την ελληνική οικογένεια, αλλά κυρίως τα φτωχότερα στρώματα. Το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης πρωταγωνιστούν στις αυξήσεις.
– Αν σ’ αυτή την πραγματικότητα προστεθούν και οι επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης τα 2 ½ τελευταία χρόνια όπως η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων με τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη και η εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
– Και γι’ αυτό το πλαίσιο υπάρχει υπεύθυνος, είναι η πιο ταξική κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.
– Με την έξαρση της πανδημίας και τα χιλιάδες κρούσματα το ΕΣΥ βρίσκεται σε ΣΟΚ και δεν μπορεί να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες της πανδημίας, αλλά ούτε και τις ανάγκες της υπόλοιπης νοσηρότητας, με αποτέλεσμα όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ οι φτωχοί και ανήμποροι να ταλαιπωρούνται και να αυξάνεται η θνησιμότητα.
– Ο συνδυασμός της ανικανότητας και της ιδεολογικής προσήλωσης στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την «ελεύθερη αγορά», αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί συνειδητά το Δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση, ώστε να γίνει ευκολότερη και φτηνότερη η παράδοση του ΕΣΥ στα ιδιωτικά χέρια.
– Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει μέτρα για να εμποδίσει αυξήσεις (καπέλο), που επιχειρούνται από διάφορα τραστ τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας και του χονδρεμπορίου βασικών αγαθών.
– Αντίθετα η κυβέρνηση δικαιολογεί τις αυξήσεις βαφτίζοντάς τες φυσιολογικό φαινόμενο, αφού τις αποδίδει στο ότι συμβαδίζουν παρέα με την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα όμως λέει ότι είναι και προσωρινές, άρα προσωρινή είναι και η ανάπτυξη;
– Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φέρνει ένα προϋπολογισμό που κόβει 1,7 δισ. € από τις κοινωνικές παροχές και μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 900 εκατομμύρια σε σχέση με το 2021.
– Οι επενδύσεις από το ταμείο ανάκαμψης για το 2021, από 2,6 δισ. € που προβλεπόταν θα καταλήξουν σε 150 εκ, ενώ το δημόσιο χρέος από το 2021 στο 2022 αυξάνεται κατά 14 δισ. €.
– Στον προϋπολογισμό αναφέρεται ότι το 2021 προβλέπεται να κλείσει με ανάπτυξη γύρω στο 6% . Η φετινή αύξηση προκύπτει από τη σύγκριση με την αντίστοιχη του 2020, σε μια περίοδο που ουσιαστικά η οικονομία ήταν κλειστή, μια αλήθεια που αποκρύπτει επιμελώς η κυβέρνηση.
– Δεν προβλέπεται καμία ενίσχυση στους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ούτε καν για τη κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών λειτουργίας.
– Για τους εργαζόμενους καμία αύξηση του μισθού τους, παρά μόνο ένα κουλούρι 0,5€ την ημέρα, η δε νεολαία αγωνίζεται μεταξύ ανεργίας και εργασίας για να εξασφαλίσει 200-400 € το μήνα, χωρίς ωράρια, χωρίς καμία προστασία μετά την κατάργηση και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
– Οι συνταξιούχοι, ενώ έχασαν τη 13η σύνταξη που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως μόνιμη και την κατάργησε η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τους δίνει (σε όσους παίρνουν από 600€ και κάτω) επίδομα 250€.
– Η κυβέρνησή σας, ως κράμα ολιγαρχικής μεροληψίας, ιδιοτέλειας και ανικανότητας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και πρέπει να φύγει. Και θα φύγει.

Αφήστε μια απάντηση

Top