Είστε εδώ

Αλέκος Φλαμπουράρης: Όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός λαϊκής πρώτης κατοικίας

Κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο πρώην Υπ Επικρατείας, βάζοντας ηχηρό τέρμα στην σπερμολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του φιλικού της Τύπου.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Φλαμπουράρης παραχώρησε συνέντευξη στο naftemporiki TV και το δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο και τοποθετήθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πλειστηριάστηκε ούτε μία λαϊκή πρώτη κατοικία.

«Είναι σημαντικό να θυμίζουμε τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε όταν ψηφίσαμε το νόμο Σταθάκη που διεύρυνε την προστασία που παρείχε ο νόμος Κατσέλη, σε ομάδες όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες», ανέφερε.

«Κατηγορηματική» απάντηση δίνει στην κυβέρνηση σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, τονίζει  «όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός λαϊκής πρώτης κατοικίας. Αυτή είναι η κατηγορηματική απάντηση που δίνω στα ψέματα που διαδίδει η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα όποτε έχω προκαλέσει να μιλήσουν συγκεκριμένα με κάποιο παράδειγμα ποτέ δεν έχω πάρει απάντηση».

Το Μάρτιο του 2019, παρά τις σφοδρές πιέσεις που δεχόμασταν από τους θεσμούς, ψηφίσαμε νέο νόμο που προστάτευε την πρώτη κατοικία και με αυτό το νόμο πορεύτηκε και η ΝΔ για ένα χρόνο μέχρι το 2020.

«Εκείνη τη χρονιά η ΝΔ ψηφίζει τον πτωχευτικό νόμο που δεν παρέχει καμία προστασία στην πρώτη κατοικία και ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΔ θεωρεί “προστασία” τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος να μείνεις στο σπίτι σου – που στο έχει πάρει η τράπεζα – με ενοίκιο και να ξανα αγοράσεις το ίδιο σου το σπίτι μετά από 12 χρόνια, πληρώνοντας ολόκληρο το τίμημα εκ νέου, στην αντικειμενική αξία που θα έχει τότε η κατοικία», πληροφορεί ο Αλ. Φλαμπουράρης.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν είναι προστασία, ειδικά αν σκεφτούμε ότι προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε αυτή την “προστασία” , είναι προηγουμένως να κηρύξει πτώχευση και να σου πάρουν ότι έχεις και δεν έχεις», υπογραμμίζει.

Στις εκλογές θα έχουμε πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε για την ευρύτερη συγκυρία, αλλά και για τις εκλογές.

Ειδικότερα, σημείωσε πως «ένα κρίσιμο στοιχείο που βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο στις δημοσκοπήσεις είναι η αγανάκτηση του κόσμου για το πως χειρίζεται η κυβέρνηση θέματα όπως η ακρίβεια, οι υποκλοπές και πλέον και οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων καταγράφουν με σαφήνεια την αντίδραση του κόσμου στην καθημερινότητα που βιώνει. Το δικό μου κριτήριο λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα κατακτήσει την πρώτη θέση στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Από τις καθημερινές επαφές που έχουμε με διάφορες κοινωνικές ομάδες, βγάζω το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει ρεύμα πλειοψηφικό στην κάλπη υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα χειριστεί με πολύ διαφορετικό τρόπο τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη».

Ο ίδιος, εκτίμησε πως τα κόμματα που τοποθετούνται στο προοδευτικό τόξο θα είναι θετικά στο σχηματισμό μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης. «Μόλις κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή των εκλογών και είναι πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τότε τα κόμματα που τοποθετούνται στον προοδευτικό χώρο εκτιμώ πως θα απαντήσουν με θετικό τρόπο στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Αν αυτό είναι που θέλουν οι ψηφοφόροι κανένας δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη δυνατότητα προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Από την άλλη πλευρά η ΝΔ έχει ήδη δηλώσει πως δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και θα προσφύγει και πάλι στη λαϊκή ετυμηγορία», είπε αναλυτικά.

Η οικονομία είναι σε ένα διαρκές τέλμα και για αυτό ευθύνεται η ΝΔ

«Αν κάτι πρέπει να βελτιώσουμε σε μια επόμενη διακυβέρνηση της χώρας σε σχέση με την προηγούμενη, είναι η αμεσότερη και διαρκής επικοινωνία με τον κόσμο. Ο κόσμος, κατά τη γνώμη μου, ποτέ δεν έμαθε το μέγεθος των πιέσεων που δεχόμασταν όσο είμασταν στα μνημόνια. Δεν επικοινωνήσαμε το μέγεθος των προβλημάτων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015 με τα ταμεία άδεια, που δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για τις συντάξεις», τόνισε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για την επόμενη μέρα πως «ένα σημαντικό έργο της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης είναι να βάλει τα θεμέλια για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη ναυπηγική βιομηχανία, τον τουρισμό κλπ. Αυτές οι θεμελιώδεις αλλαγές θα φέρουν και έσοδα στα δημόσια ταμεία. Αυτή τη στιγμή η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα και τα έργα που διαφήμιζε ότι θα ξεκινούσε η ΝΔ δεν ξεκίνησαν ουσιαστικά ποτέ, όπως το Ελληνικό ή ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη και πολλά άλλα, ενώ και η απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *