Είστε εδώ

Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο Άρειος Πάγος να μην γίνει συνεργός της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων

Αύριο στις 26.1.2023 η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητάει την υπ’ αριθμ. 822/22 απόφαση του τμήματος βάσει της οποίας απαγορεύεται στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες με το Ν.3156/2003.

Ελπίζουμε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να μη διαπράξει αυτό που δεν τόλμησε η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, να ανατρέψει δηλαδή την απόφαση του τμήματος η οποία βάζει εμπόδια στους servicers να προχωράνε σε πλειστηριασμούς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα απλό «τυπικό νομικό» θέμα όπως παρουσιάζεται, αλλά αντίθετα, η τυχόν ανατροπή του ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων που βρίσκονται στα χέρια των servicers.

Πιστεύουμε ότι η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αν θέλει να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο, θα συμμεριστεί την αγωνία χιλιάδων αδύναμων δανειοληπτών, να μην χάσουν τη μοναδική τους κατοικία και με την απόφαση της να κόψει το δρόμο στους εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς. Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση με την υποστήριξη του κράτους και με «διευκολύνσεις» των τραπεζών να αρχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους.

One thought on “Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο Άρειος Πάγος να μην γίνει συνεργός της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων

  1. Σωστε τα σπιτια μασ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΑΠΕΡΙΨΕ Κ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ64 ΧΡΟΝΩΝ ΕΓΩ Κ73 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ.ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *