Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αλέκος Φλαμπουράρης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα, o κόσμος χάνεται και τους απασχολεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – “Αντικειμενική” πλέον η συζήτηση για πρόωρες εκλογές – Τι λέει για Τσακαλώτο-Τσίπρα

Αλέκος Φλαμπουράρης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα, o κόσμος χάνεται και τους απασχολεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – “Αντικειμενική” πλέον η συζήτηση για πρόωρες εκλογές – Τι λέει για Τσακαλώτο-Τσίπρα

«Αντικειμενική» χαρακτηρίζει πλέον τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο iEidiseis, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, καθώς ο πρώην υπουργός πετάει το γάντι προς πολλές κατευθύνσεις! Ταυτόχρονα σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει μεγάλο απόθεμα «πολιτικού κεφαλαίου», επειδή μπορεί να συναντηθεί με τους πολλούς χωρίς «προοδευτικό και αριστερό» ελιτισμό.

Στρατηγική επιλογή της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι να αποδομείται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με κάθε ευκαιρία

«Με κάθε αφορμή, όποιο και να είναι το θέμα, ιστορικό ή επίκαιρο, επιδίωξή τους κάθε φορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία να αποδομείται», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ενώ, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς, το πολυσυζητημένο πρωτοσέλιδο της Αυγής για τη Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Είδαμε το παράδοξο: πολιτικοί απόγονοι των ναζιστών ή των συνεργατών τους, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκκολαπτήριο» της Χρυσής Αυγής! Εκεί δεν έχεις άλλη δυνατότητα από το να υπενθυμίσεις ποιος είναι ποιος. Την ιδεολογική μήτρα, την ιστορική μνήμη αλλά και την πρόσφατη κάλυψη και ανοχή. Υπό αυτήν την έννοια, διαχρονικά η αθωότητα πολλών στελεχών της δεξιάς σε όλα τα επίπεδα δεν είναι δεδομένη»
Αυτή είναι η εκτίμηση του Αλέκου Φλαμπουράρη, συντονιστή των ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνου του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη στάση των δύο κομμάτων, με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο Βασίλη Σκουρή και την ιστοσελίδα iEidiseis και στη συνέχεια τονίζει πως «ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά τη διαφορά Αριστεράς και δεξιάς».

Ο πρ. υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η στρατηγική της ΝΔ και αυτήν ακολούθησε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Εδώ, η ΝΔ έχει κι ένα επιπλέον πρόβλημα, τις υπόγειες διαδρομές που ενώνουν ιστορικά, ιδεολογικά και πρακτικά τη δεξιά με την ακροδεξιά και το φασισμό. Έτσι, είδαμε το παράδοξο: πολιτικοί απόγονοι των ναζιστών ή των συνεργατών τους, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκκολαπτήριο» της Χρυσής Αυγής! Εκεί δεν έχεις άλλη δυνατότητα από το να υπενθυμίσεις ποιος είναι ποιος. Την ιδεολογική μήτρα, την ιστορική μνήμη αλλά και την πρόσφατη κάλυψη και ανοχή. Υπό αυτήν την έννοια, διαχρονικά η αθωότητα πολλών στελεχών της δεξιάς σε όλα τα επίπεδα δεν είναι δεδομένη».

Σε ότι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ και το ενδεχόμενο να βρουν σημεία προσέγγισης ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι « η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν τηρεί πια ούτε τα προσχήματα. Ο κόσμος χάνεται και το μόνο που το απασχολεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμμονή; Μικροκομματισμός; Συναλλαγή; Δεν ξέρω. Πάντως, αντιπολίτευση δεν κάνει. Κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Δηλαδή μια ιδιότυπη συμπολίτευση. Τι περιθώρια αφήνει μια τέτοια στάση για συνεννόηση;».

Σχετικά με τη σεναριολογία που διακινείται περί πρόωρων εκλογών ο κ. Φλαμπουράρης σχολίασε ότι «η παρούσα Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα στην οικονομία, στα εθνικά θέματα αλλά και στην υγειονομική κρίση, που περνάμε. Και ταυτόχρονα, οι πολίτες βλέπουν καθημερινές εκδηλώσεις επιτελικής ιδιοτέλειας. Συνεπώς, δεν μπορεί παρά να απασχολεί τη ΝΔ το πώς θα παραμείνει στην εξουσία, αλλά και εμάς το ότι πρέπει να τους απομακρύνουμε το συντομότερο».

Απαντώντας στο ερώτημα για το πολιτικό μέλλον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμα και σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εκλογές, ο Αλέκος Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι «κανένας δεν έκανε προσπάθειες να τον «κατασκευάσει» για πρωθυπουργό, ούτε ο ίδιος φαντάστηκε ποτέ ότι θα βρεθεί μια μέρα σ´ αυτόν τον ρόλο. Είναι επιλογή της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς, της ιστορίας του ελληνικού λαού, που τον έριξε στον αγώνα για ένα δικαιότερο και καλύτερο κόσμο στις δύσκολες και αντιφατικές συνθήκες του 21ου αιώνα. Είναι το πρόσωπο που πήρε μαζί με τους συντρόφους του μια χρεοκοπημένη χώρα και την έστησε στα πόδια της, δείχνοντας ταυτόχρονα, αυτός και η χώρα μας, τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Πάλεψε, συμβιβάστηκε, νίκησε, αστόχησε, έπεσε και σηκώθηκε πολλές φορές και έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Όταν του ζητείται να σχολιάσει την δήλωση Τσακαλώτου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τουλάχιστον δεκαετία μπροστά του και εάν αυτό ισχύει ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, σημειώνει με νόημα: «Φαίνεται να είναι η θέση αλλά και η απάντηση του δημοκρατικού κόσμου στο προβλεπτό μέλλον. Ο «απέναντι». Αυτό υπερβαίνει προφανώς τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Όχι επειδή είναι αναντικατάστατος – κανένας δεν είναι- αλλά επειδή είναι πολύτιμος».

Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση Αλαβάνου, Κωνσταντόπουλου και Λαφαζάνη το τελευταίο διάστημα, δηλώνει: «Απογοήτευση, θλίψη, οργή. Ο καθείς και η ιστορία του».

Τέλος για την περίπτωση Κοντονή σχολιάζει: “Η περίπτωση Κοντονή δεν έχει προηγούμενο και ελπίζω να μην έχει και επόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα ανοιχτό και ανεκτικό στην πολυφωνία. Ακόμη και η κριτική στον «αρχηγό» είναι προσφιλής συνήθεια και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Υπάρχει όμως πάντα ο «κοινός τόπος». Δυστυχώς, ο Σταύρος εξήλθε αυτοβούλως του κοινού τόπου. Είναι τόσο απλό, τόσο φανερό όσο και λυπηρό.”

Leave a Reply

1 × 2 =

Top