Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αλ. Τσίπρας στου Ρέντη: Δεν μας αξίζει να περάσουμε ξανά τα βάσανα που αφήσαμε πίσω μας. Εμείς θεσπίσαμε την προστασία της α΄ κατοικίας και για επιχειρηματίες (τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή) – εμείς καταργήσαμε την προσωποκράτηση για χρέη μέχρι 100 χιλ ευρώ… (vid)

Αλ. Τσίπρας στου Ρέντη: Δεν μας αξίζει να περάσουμε ξανά τα βάσανα που αφήσαμε πίσω μας. Εμείς θεσπίσαμε την προστασία της α΄ κατοικίας και για επιχειρηματίες (τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή) – εμείς καταργήσαμε την προσωποκράτηση για χρέη μέχρι 100 χιλ ευρώ… (vid)

O Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Λαχαναγορά του Ρέντη, ανάμεσα στ’ άλλα που αναφέρθηκε σταχυολόγησε και τις παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες:

“Επίσης, προχωρήσαμε στη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. Με 14 νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπαίνουν μπροστά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με το νόμο των μικροπιστώσεων έως 20 χιλ. ευρώ για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Εμείς θεσπίσαμε πρόσφατα την προστασία της πρώτης κατοικίας για πρώτη φορά και για επιχειρηματίες. Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα και εντάσσονται σε αυτήν ηλεκτρονικά πάνω από 175 χιλιάδες δικαιούχοι.

Εμείς καταργήσαμε την διάταξη που έστελνε τους επιχειρηματίες στα κρατητήρια για χρέη στο δημόσιο μέχρι 100 χιλ. ευρώ. Το 2015 υπήρχαν σε εκκρεμότητα 23 χιλ. καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη στον ΟΑΕΕ και το εξοργιστικό είναι ότι παρά τα κατασταλτικά μέτρα τα χρέη διπλασιάζονταν”, επεσημανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός!

Leave a Reply

Top