Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ακυρώνει την αξιοπιστία της κατάθεσης Αγγελή η Δημητρίου στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Δεν του είπα ποτέ περί «Ρασπούτιν»

Ακυρώνει την αξιοπιστία της κατάθεσης Αγγελή η Δημητρίου στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Δεν του είπα ποτέ περί «Ρασπούτιν»

Σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς της Ελένης Ράικου και του Γιάννη Αγγελή εξαπέλυσε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ,  η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα η κ Δημητρίου φέρεται να διαψεύδει όσα είχε καταθέσει ο Εισαγγελέας Αγγελής, ότι είχε μαθει από εκείνη για τα περί ύπαρξης “Ρασπούτιν” στον χώρο της Δικαιοσύνης την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα λοιπόν με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Δημητρίου τόνισε πως το “αλαλούμ” για το οποίο είχε κάνει λόγο ο κ. Αγγελής στην Εισαγγελία Διαφθοράς οφειλόταν στην κ. Ράικου. Επιπλέον, η κ. Δημητρίου διέψευσε κατηγορηματικά του ισχυρισμούς του κ. Αγγελή περί “Ρασπούτιν”, επισημαίνοντας πως αν ο Αγγελής είπε ότι από εμένα έμαθε περί “Ρασπούτιν”, είναι απολύτως ψευδές. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική, ο κ. Αγγελής είχε ισχυριστεί πως η κ. Δημητρίου ήταν αυτή που τον είχε ενημερώσει για τον περιβόητο “Ρασπούτιν” που δήθεν υπάρχει στην υπόθεση Νοβάρτις.

Ακόμη, επεσήμανε πως είναι άδικο να φορτώνει ο κ. Αγγελής τις εκκρεμότητες από 2015 και το 2016 στην κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, η Ξ. Δημητρίου σημείωσε πως η Ελ. Ράικου, στην αναφορά της παραίτησης της, είχε κάνει λόγο για συμφέροντα κλπ, υπονοώντας τη Νοβάρτις. Όμως, πρόσθεσε, ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβανης δεν είχε αναφερθεί καθόλου στη Νοβάρτις αλλά στην αβλεψία και την παράλειψη της που αφορούσε την απόκρυψη χιλιάδων εγγράφων για την υπόθεση Γ. Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά.

Επιπρόσθετα, η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι, μετά από πολλούς μήνες, η κ. Τουλουπάκη ανέσυρε πολλά πολλούς φακέλλους εγγραφών που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κ. Ράικου στον Ανακριτή.

Τα έγγραφα αυτά μόνο στην εγγραφή αναφορά της Ελ. Τουλουπάκη έπιαναν 10 σελίδες την επιγραμματική αναγραφή, σημείωσε. Και πρόσθεσε: Το αλαλούμ λοιπόν που ισχυρίστηκε ο Αγγελής ότι γινόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς συνέβαιναν επί της Ράικου, παρότι υπήρχαν και αντικειμενικά τεχνικές αδυναμίες στην Εισαγγελία. Ελλείψεις γραμματείας, γραφείων κλπ.

One thought on “Ακυρώνει την αξιοπιστία της κατάθεσης Αγγελή η Δημητρίου στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Δεν του είπα ποτέ περί «Ρασπούτιν»

Leave a Reply

thirteen − 9 =

Top