Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ακόμη ένα βασανιστήριο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα: Εκδόθηκε εισαγγελική διαταγή για αναγκαστική σίτιση

Ακόμη ένα βασανιστήριο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα: Εκδόθηκε εισαγγελική διαταγή για αναγκαστική σίτιση

Ακόμη ένα βασανιστήριο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργίας πείνας και βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Μετά από τις χθεσινές εξελίξεις, όταν ο κρατούμενος απεργός πείνας ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρεθεί και ο ορός ενυδάτωσης, οι γιατροί φέρεται να προχώρησαν σε αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές Λαμίας.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξέδωσε διαταγή με την οποία ζητά τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, διαβεβαίωσαν τη δικηγόρο του ότι προς το παρόν ο κρατούμενος έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμη και εάν διακόψει μόνος του την απεργία πείνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση της υγείας του και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για αποκατάστασή του.

Σημειώνεται ότι η αναγκαστική σίτιση, εκτός από βασανιστήριο, αποτελεί και μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία, ιδιαίτερα σε αυτή την φάση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κρατούμενος έχει ξεκινήσει αυτόν τον δύσκολο αγώνα, διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

twenty − 6 =

Top