Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ακόμα και ο “σκληρός” Κλάους Ρέγκλινγκ “κλείνει το μάτι” στην ελληνική κυβέρνηση για να μην εφαρμόσει το μέτρο της περικοπής συντάξεων!

Ακόμα και ο “σκληρός” Κλάους Ρέγκλινγκ “κλείνει το μάτι” στην ελληνική κυβέρνηση για να μην εφαρμόσει το μέτρο της περικοπής συντάξεων!

Θετικα υποδεχτηκε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλιγνκ το γεγονός ότι το προσχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει δύο σενάρια και στη συνέχεια ουσιαστικά “έκλεισε το μάτι” στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το ψηφισμένο μέτρο σε συμφωνία με τους δανειστές.

«Η δημοσιονομική κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν από 18 μήνες όταν είχε υιοθετηθεί η εν λόγω απόφαση. Είναι σημαντικό ωστόσο η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Θα διεξαχθούν συνομιλίες για τα μέτρα του προϋπολογισμού και περιμένουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τους στόχους που έχουν τεθεί», πρόσθεσε.

Για μετά τις 15 Οκτωβρίου παρέπεμψε τη σχετική συζήτηση ο Πιέρ Μοσκοβισί. «Έχουμε τη γνώμη ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο να για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και του χρόνου. Το ερώτημα για την ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πρόγραμμα θα συζητηθεί», είπε ο επίτροπος.

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

Top