Αιχμηρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου: Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα για την αυτονόητη διαγραφή του στελέχους του

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση αναφέρεται το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση και στο γεγονός ότι ο άνθρωπος που καταγγέλλεται είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στην τοπική της Ραφήνας-Πικερμίου, στον οποίο μετά το σάλος ανεστάλει η κομματική ιδιότητα.

“Η στήριξή μας απέναντι στο πρόσωπό της”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Σοφία Μπεκατώρου, “όπως και σε κάθε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι απόλυτη. Μόνο έτσι μπορούμε να σπάσουμε τις πρακτικές που προστατεύουν τους θύτες και στοχοποιούν τα θύματα”, ενώ προσθέτει ότι “μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση που στη δημόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια συγνώμη εκ μέρους του κόμματος, ως Πρόεδρος της Ν.Δ., ούτε μια κουβέντα για την αυτονόητη διαγραφή του στελέχους του”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία γενναία πράξη, μία νίκη πολιτισμού. Δείχνει το δρόμο για μια κοινωνία που δεν θα ανέχεται την σεξουαλική κακοποίηση και την έμφυλη βία. Η στήριξή μας απέναντι στο πρόσωπό της, όπως και σε κάθε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, είναι απόλυτη. Μόνο έτσι μπορούμε να σπάσουμε τις πρακτικές που προστατεύουν τους θύτες και στοχοποιούν τα θύματα.

Υπό αυτή την έννοια μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση που στη δημόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια συγνώμη εκ μέρους του κόμματος, ως Πρόεδρος της Ν.Δ., ούτε μια κουβέντα για την αυτονόητη διαγραφή του στελέχους του που κατηγορείται για την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Οι μικροκομματικές υπεκφυγές και οι τακτικισμοί προσβάλουν πρώτα απ´ όλα τα ίδια τα θύματα που έχουν το θάρρος να υψώνουν το ανάστημά τους.

*φωτογραφία από το documentonews.gr