Είστε εδώ

AI bots: “Μηχανήματα” ζωγραφίζουν ό,τι φανταζόμαστε σε λίγα δευτερόλεπτα

ai bot image man by the sea

Πριν λίγες μέρες, ο Stephen King μοιράστηκε μια φωτογραφία στην οποία απεικονιζόταν ο διάσημος “κλόουν” του “IT” του πάνω σε ένα ποδήλατο. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα tweet, αν η φωτογραφία δεν ήταν φτιαγμένη από ένα πρόγραμμα που κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Δεν την σχεδίασε κάποιος άνθρωπος, αλλά με έναν πολύπλοκο τρόπο, προέκυψε ως αποτέλεσμα σε μια αναζήτηση των λέξεων “pennywise on a bike”.

stephenking twitter

Τα AI bots είναι εδώ και στο κομμάτι δημιουργίας εικόνων λοιπόν, και δεν τα πάνε άσχημα – αν και σίγουρα έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν. Η ανάπτυξή τους σκόνταφτε στο ότι δεν υπήρχαν δυνατά μηχανήματα και μεγάλες βάσεις δεδομένων για να κάνουν τα μαγικά τους. Πλέον, σε μια εποχή που το AI είναι μέρος της ζωής μας και η τεχνολογία κάνει άλματα, τα εμπόδια αυτά ξεπεράστηκαν.

Τρομάζει και εντυπωσιάζει

Τα κινητά μας ξεκλειδώνουν με το πρόσωπό μας, οι λάμπες μπορούν να αλλάζουν χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού, τα “προτεινόμενα” στο YouTube ή το Spotify μάς εξυπηρετούν. Όλα αυτά είναι μέρος της ζωής μας και εφαρμογές ΑΙ. Κι όμως, ο κόσμος εντυπωσιάζεται αλλά και προβληματίζεται για τις εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη.

“Ως καλλιτέχνης, (θα πω ότι) είναι πραγματικά στενάχωρο. Θα ήταν σα να ζητούσα από ΑΙ να μου γράψει ένα βιβλίο του Stephen King” αναφέρει ένας χρήστης του Twitter σχολιάζοντας την ανάρτηση του Stephen King. “Είναι ένας κίνδυνος για την επιβίωση των καλλιτεχνών. Γιατί να πληρώσεις έναν καλλιτέχνη όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν αλγόριθμο που “πλησιάζει αρκετά” αυτό που θες, αναφέρει άλλος χρήστης. Πολλά είναι τα σχόλια σε αυτή τη λογική.

Άλλοι χρήστες, επισημαίνουν το πόσο τρομακτικά είναι τα αποτελέσματα, καθώς το ΑΙ δεν κάνει θαύματα (ακόμα τουλάχιστον), ενώ υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κλοπή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτό το βασίζουν στο ότι τα AI bots για να δημιουργήσουν μια νέα φωτογραφία, συλλέγουν πληροφορίες από ψηφιακές συλλογές φωτογραφιών.

Φωτογραφίες από ΑΙ bots

Η πλειοψηφία πάντως των χρηστών, “παίζουν” με τα online διαθέσιμα εργαλεία και πειραματίζονται με διάφορες λέξεις-κλειδιά. Η κεντρική φωτογραφία αυτού του άρθρου είναι φτιαγμένη από AI bot, με τις λέξεις-κλειδιά “man by the sea”. Παρακάτω ακολουθούν μερικά παραδείγματα φωτογραφιών από AI bots.

crayon

 

 

 

Αν θέλετε και εσείς να πειραματιστείτε (μπορείτε να βάλετε και επώνυμα πολιτικών προσώπων στην αναζήτηση!), τα πιο δημοφιλή και εύχρηστα, δωρεάν, προγράμματα για δημιουργία εικόνων με AI είναι το craiyon , το nightcafe και το deepai.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *