Είστε εδώ

Αγωνία Μητσοτάκη να ελέγξει την επόμενη μέρα στη ΝΔ με “εκσυγχρονοστές”! Υποψήφιος στην Ηλεία θα είναι ο 80χρονος πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος

Ξύνει τον πάτο της δεξαμενής των στελεχών του εκσυγχρονισμού, ο Κύριάκος Μητσοτάκης , που επιστρατεύει τον 80χρονο πρώην υπουργό του Κώστα Σημίτη και γνωστό από την θητεία του ως Υπ Παιδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν δολοφονήθηκε στην Πάτρα ο καθηγητής Τεμπονέρας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, προκειμένου να ελέγξει το κόμμα του την επόμενη μέρα των εκλογών…

Ως «επιστροφή-έκπληξη» διαφημίζει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος την επανένταξη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του υπουργού Παιδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου έπεσε νεκρός ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από τα χέρια του δολοφόνου Τεμπονέρα. Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, που διεγράφη το 1998 από τη Νέα Δημοκρατία και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, αποχώρησε για τη Δράση του Στέφανου Μάνου και «έμεινε στην άκρη», στα 80 επανέρχεται στα γαλάζια ψηφοδέλτια με πολλαπλούς συμβολισμούς.

«Επιθυμώ να κάνω αυτό που έκανα πάντα, να συμμετέχω στον εκσυγχρονισμό της χώρας» φέρεται να δήλωσε για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, ο εμπνευστής του πιο αντιδραστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην μεταπολίτευση, πριν από το πέρασμα της Νίκης Κεραμέως. Κατά τα όσα αναφέρονται, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος πρόκειται να πολιτευτεί στον νομό Ηλείας «τιμητικά», με το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί με αυτή την «ανανέωση» να καλύψει το κενό του Κώστα Τζαβάρα, που έχει ανακοινώσει πως δεν θα κατέβει εκ νέου υποψήφιος.

Οι πληροφορίες που μεταφέρει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επιστρατεύσει τον πολιτικό που μαζί με τον Στέφανο Μάνο και τον Γιώργο Σουφλιά είχε διαγράψει ο Κώστας Καραμανλής το 1998, όταν οι τρεις διαφώνησαν με την καταψήφιση νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ. Ο Β. Κοντογιαννόπουλος βρήκε στέγη στο ΠΑΣΟΚ όπου εξελέγη ξανά βουλευτής αναλαμβάνοντας και υφυπουργός Παιδείας, ενώ το 2008 βρήκε τον Στ. Μάνο στη ΔΡΑΣΗ.

Όπως όμως αποκαλύφθηκε το 2018 και λίγο πριν την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, δεν ξέχασε τον Κ. Σημίτη, αφού ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον πρώην πρωθυπουργό με τον σημερινό, σε δείπνο που παρέθετε στο σπίτι του. Μάλιστα, κατά τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, στο ίδιο δείπνο έδωσαν το παρών και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, μαζί με την επίσης πρώην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Το δε timing της συνάντησης ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού έγινε την ημέρα που διατάχθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη.

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *