Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αγωγή και μήνυση Παπαδάκου σε Ράικου για «αθλιότητες» στη Βουλή! «Δικαιώθηκα για τα εμβάσματα της Novartis προς το σύζυγό της» – Ράικου: “Ο Παπαγγελόπουλος μετέτρεψε το σκάνδαλο σε σκευωρία”

Αγωγή και μήνυση Παπαδάκου σε Ράικου για «αθλιότητες» στη Βουλή! «Δικαιώθηκα για τα εμβάσματα της Novartis προς το σύζυγό της» – Ράικου: “Ο Παπαγγελόπουλος μετέτρεψε το σκάνδαλο σε σκευωρία”

Για «αθλιότητες» κάνει λόγο η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, απαντώντας με δήλωσή της σε όσα κατέθεσε χθες και σήμερα («Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου») η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου στην Προανακριτική της Βουλής για τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis.

Η κ. Παπαδάκου σημειώνει ότι έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον της κ. Ράικου και θα ακολουθήσει και αγωγή, ενώ δηλώνει θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της εναντίον όποιου αναπαράξει «αυτές τις αθλιότητες».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για τις αθλιότητες της κατάθεσης της κ. Ράικου χτες στη Βουλή τις οποίες είχε επαναλάβει και στον Άρειο Πάγο και οι οποίες με αφορούν, έχω ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον της από τις 27/09/2019. Ακολουθεί και αγωγή. Δηλώνω πάντως, ότι όποιος ή όποια αναπαρήγαγε ή πρόκειται να αναπαράξει αυτές τις αθλιότητες, θα έχει τις νομικές συνέπειες που πρέπει, αφού θα προσφύγω στην ελληνική Δικαιοσύνη, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Και μια σημαντική επισήμανση: Τα εμβάσματα προς το σύζυγό της από φαρμακευτικές εταιρίες, που είχα αποκαλύψει το 2018 (είχα μιλήσει για ποσό πάνω από 4.500 χιλιάδες ευρώ) τα οποία έφθασαν στη Βουλή, με δικαιώνουν πλήρως και την εκθέτουν απολύτως σε σχέση με τους ισχυρισμούς της ότι την συκοφάντησα! Η Δημοσιογραφία, όταν βασίζεται στην αγωνία μόνο για την Αλήθεια μπορεί να νικήσει το ψέμα και τα δήθεν αφηγήματα περί σκευωρίας. Η γιαγιά μου έλεγε πάντα ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια!» Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια…”. (Πηγή: newpost.gr)

Εντωμεταξύ νέα πυρά εξαπέλυσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταλογίζοντάς του ότι με τις παρεμβάσεις του προκειμένου να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα, ουσιαστικά διέκοψε την διερεύνηση του σκανδάλου Novartis με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η χώρα καθώς «χάθηκαν εκατομμύρια»: «Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών», φέρεται να κατέθεσε συγκεκριμένα κατηγορώντας τον ότι «διέκοψε ο Παπαγγελόπουλος την έρευνα του σκανδάλου και το μετέτρεψε σε σκευωρία».

«Το Δημόσιο έχασε με τη στάση Παπαγγελόπουλου εκατομμύρια ευρώ. Ζημίωσε το Κράτος η συμπεριφορά του γιατί οδήγησε την υπόθεση σε εκτροπή προς πολιτική κατεύθυνση κι όχι προς εκεί που τα στοιχεία οδηγούσαν», ανέφερε η κυρία Ράικου καταλογίζοντάς του ότι «ήθελε να συγκαλύψει την διερεύνηση του σκανδάλου». «Έπρεπε να είχαν ήδη βγει τα πρώτα στοιχεία. Η χώρα πρέπει να πάρει χρήματα από αυτό. Ακούσατε εσείς τίποτε; Μόνο για πολιτικούς ακούμε τρία χρόνια», είπε.

Μάλιστα όταν της επισημάνθηκε η γνωστή δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους), η κυρία Ράικου υποστήριξε ότι «δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο, τον ενδιέφερε με κάθε τρόπο να “στήσει” πολιτικά πρόσωπα».

Επανέλαβε δε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «είχε απαίτηση για κατασκευή στοιχείων». «Απαιτούσε να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεία που όμως δεν υπήρχαν», είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες. Αναφερθείσα στο επίμαχο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να στείλει την δικογραφία στην Βουλή, είπε ότι «ήταν απαίτησή του, ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία».

Όταν ρωτήθηκε και πώς κατασκεύαζε ο άλλοτε προϊστάμενός της τα στοιχεία: «Το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες», φέρεται να απάντησε η μάρτυρας η οποία ενέπλεξε τον κ. Παπαγγελόπουλο και σε παρεμβάσεις για άλλες υποθέσεις μεταξύ των οποίων και της Τράπεζας Αττικής: «Μου ζήτησε να την κρατήσω πίσω. Να μην την περαιώσω. Αυτό προφανώς δεν είναι νόμιμο», φέρεται να είπε υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «θεωρώ πως υπήρξε ενορχηστρωμένο θεσμικά από τον Παπαγγελόπουλο σχέδιο». «Μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικής. Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ξέρω το απέγινε η υπόθεση με την Τράπεζα Αττικής».

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

seven + seventeen =

Top