Είστε εδώ

Αυτό το “λάθος”, δεν ήταν το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι και το τελευταίο. Η επιστολή

Η αλήθεια και η δημοσιογραφία είναι απαιτητικές ερωμένες, γι αυτό και έχουν λίγους εραστές ….
Τα λόγια αυτά τα έχει πει ο μεγάλος, Αλμπέρ Καμύ. Τα λόγια αυτά μαζί με την … πρώτη-πρώτη “εντολή” που παίρνει ο οποιοσδήποτε νεοεισερχόμενος συντάκτης στο ναό των New York Times, και η οποία λέει ότι ” ο Δημοσιογράφος δίνει αναφορά μόνον σε δύο φυσικά πρόσωπα: Στον εαυτό του και στο κοινό του “
, δηλαδή ουτε στις πηγές του, ουτε στον εκδότη του, ούτε στο αφεντικό του κοκ, για το the faq αποτελούν το σημείο αναφοράς στο χώρο. ΔΕΝ θα δώσουμε … “χώρο” στην … “απολογία” Χιώτη σήμερα για το ( νέο ) ατόπημα πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν ήταν το πρώτο και ψυχανεμιζόμαστε δεν θα είναι και το τελευταίο. Το έχουμε ξαναπεί και το έχουμε … δοκιμάσει στο πετσί μας, το τι σημαίνει να πηγαίνεις κόντρα στην εκδοτική ή την χορηγική, γραμμή. Και για εμάς δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι “είμαστε επαγγελματίες” και ότι και οι δημοσιογράφοι έχουν … ανάγκες, καθημερινές ( ή … όχι και τόσο ) όπως όλοι οι πολίτες. Για εμάς (και ευτυχώς και για πάρα πολλούς ακόμα, στο χώρο) η δημοσιογραφία είναι “επάγγελμα” και μάλιστα απαιτητικότατο, ως προς τον κόπο, τον χρόνο, τις θυσίες, την συνέπεια που χρειάζεται να την συνοδεύουν, αλλά …! Αλλά είναι ακτιβισμός, ως προς … της καρδιάς το πύρωμα και της ψυχής την αποκοτιά, όταν κοιτάς τον αναγνώστη κατά πρόσωπο, ενώπιος-ενωπίω, μέσα από τις γραμμές που γράφεις.
Στο πλαίσο αυτό το the faq, που από την πρώτη στιγμή χθες τοποθετήθηκε ότι ο Βασ. Χιώτης μάλλον πηρε εν γνώσει του το ρίσκο στην συγκεριμένη “πατάτα”, ως άλλοθι σε μια προειλημμένη απόφαση, δημοσιεύει μόνον την επιστολή του εντολέα (Δημήτρης Βογιατζής) των ιδιοκτητών του διαμερίσματος που νοικιάζει ο Πρωθυπουργός και η οικογένειά του, στα νταμάρια της Κυψέλης:
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Κατόπιν όσων είδαν το φως της δημοσιότητα στις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ιδιοκτησία ή όχι του ακινήτου που διαμένει ο Πρωθυπουργός σας αναφέρω τα εξής: Οι εντολείς μου που δεν επιθυμούν να δοθούν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα για λόγους απόλυτα προσωπικούς είναι συνιδιοκτήτριες του διαμερίσματος όπου διαμένει ο Πρωθυπουργός, στον οποίο το έχουν εκμισθώσει. Το διαμέρισμα αυτό δεν περιήλθε ποτέ στην ιδιοκτησία του ή σε άλλο συγγενή του πολλώ δε μάλλον δια πλειστηριασμού. Οι λοιπές πληροφορίες περί επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών κλπ, είναι παντελώς άσχετες με το ζήτημα της μίσθωσης, δεν αφορούν την κοινωνία και την πληροφόρηση του κοινού και παρακαλούμε να παύσει άμεσα οποιαδήποτε αναφορά στα γεγονότα αυτά που θίγουν πρόσωπα, οικογένειες και προσωπικά δεδομένα».

Μια σκέψη στο “Αυτό το “λάθος”, δεν ήταν το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι και το τελευταίο. Η επιστολή

  1. Τώρα, τώρα, θα επανέλθει ο Χιώτης μάμπο με νέες αποκαλύψεις ότι ο Τσίπρας δεν πληρώνει το ενοίκιο ή ότι καθυστερεί τα κοινόχρηστα και να δω πως θα το μπαλώσετε μετά… :p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *