Είστε εδώ
Home > FAQ media > Αφού ο βουλευτής της ΝΔ έβαλε στο μάτι και τις Δεναξά-Ακρίτα ενεργοποιήθηκε η ΕΣΗΕΑ και έβγαλε ανακοίνωση εκφράζοντας αλληλεγγύη και στήριξη στους στοχοποιημένους δημοσιογράφους

Αφού ο βουλευτής της ΝΔ έβαλε στο μάτι και τις Δεναξά-Ακρίτα ενεργοποιήθηκε η ΕΣΗΕΑ και έβγαλε ανακοίνωση εκφράζοντας αλληλεγγύη και στήριξη στους στοχοποιημένους δημοσιογράφους

Μετά την στοχοποίηση των δημοσιογράφων Ελευθερίας Κουμάντου, Νίκου Μπογιόπουλου και Μαρίας Δεναξά, ο βουλευτής της ΝΔ έβαλε στο μάτι και την Ελενα Ακρίτα.
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας έγραψε σχετικά στο fb:

Ο Μπογδάνος μηνύει και μένα επειδή έγραψα ‘Μπαίνουν σε ένα μπαρ τρεις άνθρωποι και ένας μπογδάνος…’ Έχει δίκιο! Τού ζητώ ταπεινά συγγνώμη και επανορθώνω: ‘Μπαίνουν σε ένα μπαρ τέσσερις άνθρωποι και ένας μπογδάνος…’

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ είχε βάλει στο μάτι και τη δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά για ανάρτησή που έκανε στο twitter, στην οποία ανέφερε:

«Η επίθεση στον Νίκο Μπογιόπουλο και την Ελευθερία Κουμάντου, ειναι άλλη μια φασιστική επίθεση φίμωσης των δημοσιογράφων και προσπάθεια κατάργησης της δημοσιογραφίας, που τα τελευταία χρόνια εκτός απο την κρίση, πλήττεται απο τυχοδιώκτες που αυτοπροσδιορίζονται και ως δημοσιογράφοι».

Ο βουλευτής απηύθηνε ερώτηση προς τη δημοσιογράφο «σε μένα αναφέρεσαι με το “φασιστική επίθεση φίμωσης” κτλ;», με τη Μαρία Δεναξά να μην του απαντά ποτέ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος βουλευτής είχε στοχοποιήσει τους δημοσιογράφους Ελευθερία Κουμάντου και Νίκο Μπογιόπουλο.

Τελικά σήμερα Δευτέρα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε επιτέλους να αντιδράσει, εκφράζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους και δηλώνοντας ότι θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία:

Την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου.

Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία.

με πληροφορίες από zoornalistas.com

Leave a Reply

twenty + two =

Top