Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αδειάζει και το Κίνημα Αλλαγής τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στην ενέργεια: “Νοικοκυριά και μικρομεσαίοι φορτώνονται νέα βάρη που δεν οφείλονται σε διεθνείς εξελίξεις αλλά και στην απουσία κάθε προετοιμασίας από την κυβέρνηση”

Αδειάζει και το Κίνημα Αλλαγής τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στην ενέργεια: “Νοικοκυριά και μικρομεσαίοι φορτώνονται νέα βάρη που δεν οφείλονται σε διεθνείς εξελίξεις αλλά και στην απουσία κάθε προετοιμασίας από την κυβέρνηση”

«Οι σημερινές συμπληρωματικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης εξαντλούνται και πάλι σε ανεπαρκή και προσωρινά μέτρα, που δεν προστατεύουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την ακρίβεια», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Προσθέτει ότι τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι είναι ανεπίτρεπτο να φορτωθούν νέα μεγάλα βάρη, που δεν οφείλονται μόνο σε διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στην απουσία κάθε προετοιμασίας από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι τα μέτρα για το ρεύμα δεν καλύπτουν την κατανάλωση μιας τετραμελούς οικογένειας, το επίδομα θέρμανσης δεν καλύπτει την μεσαία τάξη, αλλά και την πραγματική επιβάρυνση των ασθενέστερων. Επίσης, δεν περιλαμβάνεται τίποτε για τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, μια και το αυξημένο κόστος των επιχειρήσεων μετακυλύεται στον καταναλωτή.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής απαιτείται:

· Ένας μηχανισμός -ρήτρα- άμεσης στήριξης για τα νοικοκυριά, όταν οι αυξήσεις στο ρεύμα, τα επιβαρύνουν σημαντικά.

· Όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μείωση των φόρων στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού.

· Έλεγχοι των αρμοδίων αρχών για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

four + 6 =

Top