Είστε εδώ

Αχαριστία! Στο “στόχαστρο” του Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τα Μέσα του και ο Ολυμπιακός: “Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, πήρε τρία πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός επι των ημερών μου”!

Δεν δίστασε να δείξει το εκδικητικό του πρόσωπο, ακόμα και προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Κυριάκος Μητσοτακης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάου. Το χειρότερο είναι όμως ότι απαξίωσε με χυδαίο τρόπο τους συναδέφους που εργάζονται στα Μέσα του Ομίλου υπονοώντας ότι αποτελούν εργαλεία για εκβιασμούς του αφεντικού τους, αλλά και τον Ολυμπιακό αφήνοντας υπονοούμενα και σκιές για τα 3 πρωταθλήματα επί διακυβέρνησής του: “Με εκβιάζει ο Μαρινακης που πήρε τρία πρωταθλήματα επι των ημερών μου γιατί δεν του κάνω τα χατήρια…”

Μήνυμα ρήξης με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη του εκδοτικού συγκροτήματος Alter Ego των ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και Mega συνιστά η απάντηση που έδωσε απόψε ο πρωθυπουργός στις αιχμές που άφησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης περί αλλαγών όταν χρειάζεται, αλλά και στις «βόμβες» του Γιάννη Βρέντζου.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, εν μέσω καταιγιστικών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, κλήθηκε να τοποθετηθεί και για την επίθεση απ’ το μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού, που χθες μίλησε για «καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία».

Ο πρωθυπουργός απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς και απαίτησε την καταδίκη των δηλώσεων αυτών απ’ την ιδιοκτησία του Ολυμπιακού, ενώ έστειλε ισχυρό μήνυμα και σε αυτήν για την πολιτική ατζέντα που ενδεχομένως θέλει να προωθήσει.

«Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;» διερωτήθηκε για το σχόλιο του κ. Βρέντζου, αφού σχολίασε πως ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια και πως προσωπικά είναι οπαδός της ομάδας. Τόνισε μάλιστα για το σχόλιο αυτό πως «περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος».

Κατόπιν στρέφοντας τα βέλη του προφανώς προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μια επικοινωνιακού τύπου επίδειξη ανεξαρτησίας από επιχειρηματικά συμφέροντα, είπε το εξής: «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας».

Και συνέχισε την έμμεση απάντηση προς τον Β. Μαρινάκη λέγοντας: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι».

«Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά» τόνισε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1:

Νίκος Χατζηνικολάου: Πόσο βλάπτουν, κατά την εκτίμησή σας, την εικόνα της κυβέρνησής σας όλες αυτές οι υποθέσεις; Χθες άκουσα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού, τον κ. Βρέντζο, να μιλά για εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, να καταγγέλλει την Ομοσπονδία και να συνδέει την υπόθεση αυτή με τις παρακολουθήσεις, με τις υποκλοπές και με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Μαξίμου, τον κ. Δημητριάδη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;

Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος.

Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά, κ. Χατζηνικολάου…

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως τα μέσα ενημέρωσης έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν κριτική και άποψη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βεβαίως.

Νίκος Χατζηνικολάου: Ιδιαίτερα όταν προκύπτουν θέματα μεγάλα και ευαίσθητα για τη δημοκρατία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλίμονο, αυτό είναι προφανώς δικαίωμα των μέσων.

Νίκος Χατζηνικολάου: Σας το λέω γιατί κατηγορούνται και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η κυβέρνησή σας, ότι είμαστε στη θέση 108.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν τα μέσα είναι πραγματικά ανεξάρτητα κι όχι όταν αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση ή την άποψη της στιγμής του ιδιοκτήτη τους. Αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία, κ. Χατζηνικολάου. Και είστε δημοσιογράφος και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.

Ο δημοσιογράφος έχει την άποψή του, είναι ταγμένος, μπορεί να είναι φιλικά διακείμενος προς την κυβέρνηση, μπορεί να είναι αρνητικά διακείμενος προς την κυβέρνηση, δόξα τω Θεώ έχουμε πολυφωνία στη χώρα μας. Και επιτέλους να πούμε και κάτι για την περιβόητη λίστα; Είστε δημοσιογράφος, έμπειρος πολλά χρόνια. Σε αυτή τη χώρα ο καθένας γράφει…

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *