Είστε εδώ
Home > FAQ news > Α.Τσίπρας για το νερό: “Τα δημόσια αγαθά δεν μπορεί να ρυθμίζονται από την αγορά και τους κανόνες της”- Επίσκεψη στο Πάρκο Σχινιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (video)

Α.Τσίπρας για το νερό: “Τα δημόσια αγαθά δεν μπορεί να ρυθμίζονται από την αγορά και τους κανόνες της”- Επίσκεψη στο Πάρκο Σχινιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (video)

Για μικρά και μεγαλύτερα συμφέροντα που καταστρέφουν το περιβάλλον έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.”Tα δημόσια αγαθά δεν μπορεί να ρυθμίζονται από την αγορά και από τους κανόνες της», όπως  για παράδειγμα, το νερό που τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να ιδιωτικοποιήσει», τόνισε.

Κατά την επίσκεψη του στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά στον Μαραθώνα, με  αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο «περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο» της κυβέρνησης και στην ανάγκη προώθησης «πράσινων πολιτικών για την ανάπτυξη» στην εποχή μετά τον κορωνοϊό.

«Σήμερα, λοιπόν, πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε συλλογική, αλλά και ατομική ευθύνη. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές για την ανάπτυξη. Αυτό πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε εκεί με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και ξεναγήθηκε στο Πάρκο.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας πληγωμένο από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης , που ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας από το Σχινιά, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση του κορωνοϊού ήρθε στην παγκόσμια κοινότητα να μας βρει ενώ ήμασταν ήδη σε μία ευρύτερη, μεγαλύτερη και διαρκέστερη κρίση, την κλιματική κρίση».

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «συνεπώς, όλες μας οι αποφάσεις από δω και στο εξής, που θα έχουν προφανώς ως στόχο την οικονομική ανάκαμψη, δεν μπορεί παρά να λαμβάνουν υπόψη τους την κλιματική κρίση». «Δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της ύφεσης να ξαναγυρνάμε σε πολιτικές του παρελθόντος που συρρίκνωναν το περιβάλλον, που αμφισβητούσαν την περιβαλλοντική προστασία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του στο Πάρκο, έκανε αναφορά και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, αναφορικά με τις ταβέρνες στον αιγιαλό, εντός της προστατευόμενης περιοχής, παρ΄όλο που είχαν κηρυχθεί αυθαίρετες από το 1999.

Leave a Reply

three + 15 =

Top