Είστε εδώ

Σκληρή επίθεση ΠΟΣΠΕΡΤ κατά ΕΣΗΕΑ για τη “light” αντίδραση στη διάρρηξη στο Documento

Σε μια σκληρή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ της ΠΟΣΠΕΡΤ . το σωματείονεπιτίθεται στην ΕΣΗΕΑ αλλά και τον γγ του οργάνου και πρόεδρο του ΕΟΔΕΑΠ, Στ Καπάκο για εκκωφαντική σιωπή στη διάρρηξη των γραφείων του Documento και τις απειλές Μαρινάκη, αναφέροντας τα εξής:
“Ενώ τις τελευταίες ημέρες ακόμα και οι πέτρες μιλούν για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο των media, με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σχετικά με το βίο και την πολιτεία του κ. Μαρινάκη και την αήθη “ανακοίνωσή” του.
Μια “ανακοίνωση” όπου ο επίσημος χορηγός της Ν.Δ , μεγαλοεκδότης, υποψήφιος καναλάρχης (πλην όμως “πτωχός” ιδιοκτήτης ραδιοφώνου) εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ομάδων, επιτίθεται σκληρά στους “τσιπροβαξεβάνηδες”, στην ΕΡΤ και σε κάθε άλλον που βρίσκεται στον “σιχαμένο βούρκο” της “δημοσιογραφικο- πολιτικής συμμορίας” του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου δημόσια δηλώνει ότι “Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο νταβατζήδες έχει περάσει”, καταγγέλλοντας ευθέως τις περίεργες …συμπτώσεις, ότι δηλαδή “όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυκτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους , δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις, γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν την Δικαιοσύνη”.
Ενώ οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Documento”, στα sites “Documento news” και “Κουτί της Πανδώρας” σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως “Κατά διαβολική σύμπτωση, τον μαρινακικό λίβελο ακολούθησε η διάρρηξη και ο βανδαλισμός των γραφείων του Documento με τρόπο επιδεικτικό. Την επίθεση στα γραφεία ακολούθησε και η «επίθεση» στα περίπτερα. Στην εφημερίδα έφτασαν καταγγελίες απ’ όλη την Ελλάδα σχετικά με τη διανομή του επίμαχου φύλλου. Ειδικότερα, καταγγέλθηκε ότι το μοναδικό στη χώρα πρακτορείο διανομής Τύπου, Άργος, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, διένειμε μόνο το μισό τιράζ, προκειμένου να μη φτάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας στους αναγνώστες”.
Η ΕΣΗΕΑ μας ξεκούφανε και αυτή την φορά με την εκκωφαντική σιωπή της. Ούτε μία ανακοίνωση υποστήριξης των συναδέλφων τους δημοσιογράφων που βάλλονται απο τον εργοδότη της προέδρου της ένωσης αλλά και απειλούνται απο διάφορα “τάγματα εφόδου”.
Αντ΄αυτής μια λακωνική δήλωση του γεν. γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρου Καπάκου, ο οποίος να θυμίσουμε πως στις τελευταίες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ κατέβηκε “συστρατευμένος στην κοινή αντίληψη” με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ κ. Αντωνιάδου που ανήκει στο έμμισθο δημοσιογραφικό προσωπικό εφημερίδας της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο κ. Μαρινάκης.
Μια τυπική “γλυκανάλατη” δήλωση που περιορίζεται σε μια απλή σύσταση στις αρμόδιες αρχές να βρούν τους δράστες της διάρρηξης στο Documento και μια απάντηση των “ανθρώπων της ενημέρωσης” πως δεν υποτάσσονται στον εκφοβισμό όχι γενικά αλλά μόνο “ΑΝ” – όπως λέει- υπάρχει πίσω απο αυτήν την διάρρηξη (κι οχι αλλού )κάποιο “μήνυμα”.
Έτσι λοιπόν ο γεν. γραμματέας της ΕΣΗΕΑ με μια τυπική και λακωνική δήλωση “γενικής χρήσης” πιστεύει ότι θα έχει και την “πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο” δηλαδή και τους αριστερούς ψηφοφόρους του και συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και την “εκ δεξιών” πρόεδρο κ. Αντωνιάδου.
Πιο κάτω παραθέτουμε τη δήλωση του κ. Καπάκου όπως την αλιεύσαμε απο το documentonews.gr:
«Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι περνά απο το χερι τους για να βρεθουν και να αποκαλυφθουν οι δραστες της διαρρηξης στα γραφεια της εφημερίδας Documento. Αν πισω απο την ενεργεια αυτη κρυβεται καποιο “μηνυμα” οι ανθρωποι της ενημερωσης απαντουν οτι δεν προκειται να υποταχθουν στον εκφοβισμο. Η ενημερωση οταν υπηρετει το δημοσιο συμφερον, επιτελει δημοκρατικη λειτουργια και δεν εκφοβιζεται ουτε εκβιαζεται» ”
Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *