Είστε εδώ
Home > FAQ news > 65% των μαθητών θα δουλέψουν σε δουλειές που δεν υπάρχουν σήμερα! Η Ψηφιακή Τεχνολογία είναι η «νέα βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας !

65% των μαθητών θα δουλέψουν σε δουλειές που δεν υπάρχουν σήμερα! Η Ψηφιακή Τεχνολογία είναι η «νέα βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας !

Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να εξελιχθεί στη «νέα βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε χαιρετισμό που απέστειλε στο 13ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ιστοσελίδα “ka-business.gr”. Ο ίδιος τόνισε ότι η επένδυση σε μια συνολική ψηφιακή στρατηγική θα ωθήσει τη χώρα μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και θα συμβάλει στην ανάπτυξη. «Μέσω της δρομολογούμενης στρατηγικής, προσβλέπουμε σε επιπλέον αύξηση του ΑΕΠ ως 7,5 δισ. ευρώ (+4%) τα επόμενα λίγα έτη, καθώς και στη δημιουργία νέων, μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας» αναφέρει ο κ. Παππάς.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την “ψηφιακή εκπάιδευση”, το 65% των σημερινών μαθητών θα βρει δουλειά στην “ψηφιακή τεχνολογία” και πιο συγκεκριμένα θα καταλάβουν θέσεις σε δουλειές που δεν υπάρχουν σήμερα ! Όπως λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη του Υπ ΨΗΠΤΕ ” Μπορείς να πετύχεις πολλά με λίγα καμια φορα…” ! Ένα “paperless” υπουργείο – μοντέλο, μέσω πιλοτικού έργου που απλουστεύει και εξοικονομεί!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Top