Είστε εδώ
Home > FAQ media > 60-40 Βαρδινογιάννης – Κοντομηνάς στο deal Star-Alpha

60-40 Βαρδινογιάννης – Κοντομηνάς στο deal Star-Alpha

Έχουμε ξαναγράψει (εδώ και εδώ) για την κυοφορούμενη συμφωνία Δημήτρη Κοντομηνά και Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη συγχώνευση του Alpha με το Star.

Σήμερα, το documentonews.gr μεταφέρει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η συμφωνία που συζητείται μεταξύ των δύο επιτελείων προβλέπει να πάρει ο Δημήτρης Κοντομηνάς το 40% του Star και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης το 60% του Alpha. Η προσέγγιση των δυο πλευρών έγινε με πολύ προσεκτικά βήματα και με στόχο, όπως λένε, την επίτευξη οικονομίας κλίμακος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι είναι η δεύτερη φορά που το Star συζητάει τη συγχώνευση ή τη συνεργασία με άλλο σταθμό, αφού είχαν προηγηθεί οι συζητήσεις με το ΣΚΑΙ που αφορούσαν αρχικά τη συγχώνευση μέσω ανταλλαγής μετοχών ενώ στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων η συνεργασία σε επίπεδο τμημάτων με τη συγχώνευση του τεχνικού τομέα. Συζητήσεις που τελικά δεν κατέληξαν σε συμφωνία με την πλευρά Αλαφούζου.

Οι συζητήσεις αυτές, πάντως, γίνονται στο περιθώριο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που παραμένει σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακηρυχθούν από το ΕΣΡ οι προσωρινοί υπερθεματιστές, με στόχο μέχρι τις 4 Μαΐου που θα γίνει η συζήτηση των προσφυγών των καναλαρχών στο ΣτΕ, να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση. Με την ανακοίνωση της τελικής λίστας θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα τα 3,5 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Πηγή: documentonews.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top