Είστε εδώ

Συνελήφθη η Αναστ.Βάτσικα σύζυγος του χρυσού “Οννεδίτη” και μετέπειτα “εκσυγχρονιστή” Γριβέα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και μια σειρά ερευνώμενων υποθέσεων (ΜΚΟ, Αθήνα 984, αλλά και σε μαρτυρία για Novartis-ΚΕΕΛΠΝΟ)

Στη σύλληψη της Αναστασίας Βάτσικα, συζύγου του Κυριάκου Γριβέα προχώρησαν οι αρχές του Λιβάνου χθες, Παρασκευή. Η ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη σύλληψη της κυρία Βάτσικα.
Συγκεκριμένα το ζεύγος Γριβέα είναι υπόδικοι για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορούμενοι ότι διοχέτευαν εταιρικά δάνεια σε προσωπικούς λογαριασμούς. Φέρεται να έλαβαν μέσω της C&C δάνειο από το ΤΤ 18 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 εκατ. δαπανήθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν όμως αρνητική θέση.
Επίσης, ο Κυριάκος Γριβέας έχει κατονομαστεί από μάρτυρα, ως αυτός που ξέπλενε χρήμα στο σκάνδαλο του #Novartis_Gate αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στο φαγοπότι στο ραδιοσταθμό 9,84, όπου δεκάδες εκατομμύρια σπαταλήθηκαν σε δημόσιες σχέσεις, μανικετόκουμπα, κορνίζες για τους πίνακες του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα και εκδηλώσεις, εμπλέκονται οι εταιρείες του Κυριάκου Γριβέα, καθώς φαίνονται ως διοργανωτές εκδηλώσεων εκατομμυρίων ευρώ με απευθείας ανάθεση.
Ποιος είναι ο Κυριάκος Γριβέας
Ο Κυριάκος Γριβέας είναι ένας από τους «χρυσούς» ΟΝΝΕΔίτες της γενιάς του 1980 και έχει υπάρξει ένας από τους στενότερους συνεργάτες του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου . Η εταιρία του πρώτου (C&C) διοργάνωνε συνέδρια για λογαριασμό της ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου (I4CENSE) με χρυσό χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η I4CENSE είναι η γνωστή ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον αδερφό του πρωθυπουργού. Πρόεδρός της είναι όπως αποδείχθηκε μέσα από την εκδίκαση της αγωγής του τελευταίου προς τον κ. Καμμένο για την υπόθεση της εμπλοκής του στα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) και τα στοιχήματα που φέρεται να τοποθετούσε η I4CENCE στην χρεοκοπία της χώρας ο ίδιος ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού.
Η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Στη συνέχεια ο κ. Γριβέας μαζί με τη σύζυγό του έφυγαν από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr ζούσαν στο Λονδίνο.
Τι έγιναν τα 18 εκατομμύρια που δανείστηκε η C&C;
Όπως αναφέρεται σε έκθεση ορκωτών λογιστών, στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και διόλου τυχαίες επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS. Με λίγα λόγια, τα λεφτά τα οποία δανείστηκε η C&C για κάποια υποτιθέμενη επιχειρηματική δράση πέρασαν από τα ταμεία της εταιρίας του ζεύγους Γριβέα στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τριών offshore που έστησαν στην Κύπρο.
Η συνέχεια του ρεπορτάζ στο documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *