Είστε εδώ

Η σελίδα “Φίλοι στους οποίους αρέσει η Σελίδα the faq” αυτονομείται και γίνεται αυτοδιαχειριστική. Το κάλεσμα

Θα συμφωνήσεις μαζί μας πως όλα έχουν ένα λόγο που γίνονται.
Θα συμφωνήσεις πως μια σπίθα αρκεί για την αρχή, αλλά δεν είναι το παν.
Θα είσαι μαζί μας στη σκέψη πως η ελπίδα έρχεται, αλλά η μετουσίωσή της σε πολιτική πράξη και καθημερινή πρακτική ζωής θέλει δουλειά, προσωπική εμπλοκή, αφοσίωση και απόφαση.
΄Ετσι είναι η αριστερή σκέψη, που έχει μέσα της την αλληλεγγύη, την ομαδική δουλειά και τη συντροφικότητα. ΄Εχει μεράκι, αγάπη, ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών για την υλοποίηση μιας ιδέας.
΄Εχει ακόμη ενημέρωση, πληροφόρηση σωστή, έχει προσωπική ευθύνη για την αναζήτηση της αλήθειας, για το ξεσκαρτάρισμα του νου που θα αναδείξει το διαμάντι μέσα στα σκουπίδια.
Κι έχει ακόμα την ευθύνη για τη μετάδοση της αλήθειας και για τον προσωπικό καθημερινό αγώνα για την πραγμάτωση της ζωής μέσα σε μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική και γι΄αυτό ευτυχισμένη.
Αυτό μας αξίζει να είναι το όνειρό μας για ένα καλύτερο αύριο. Για ένα καλύτερο κόσμο. Και η δική μας στιγμούλα, η ευκαιρία μας τωρινή είναι η μικρογραφία του κόσμου αυτού, η σελίδα μας, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ the faq.
Το the faq, που συναντήσαμε τυχαία ίσως, ή από κάποιο φίλο, μπήκαμε, μαγευτήκαμε από αυτές τις αξίες που περιέγραψα και μείναμε.
Κυρίως όμως, μαγευτήκαμε απ΄αυτή τη στόφα τη δημοσιογραφική που δεν υπηρετεί κανέναν έξω απ΄τον άνθρωπο, έξω απ΄την Αλήθεια και την έκφραση της, τη Δημοκρατία.
Που παθιασμένα κυνηγάει ν΄ανακαλύψει και να αναδείξει τα κακώς κείμενα για να τα διορθώσει στην κοινωνία και να την κάνει καλύτερα. Που χρησιμοποιεί και αναδεικνύει όλες τις πηγές αναζήτησης της αλήθειας αυτής, γιατί όλα γίνονται με τον ίδιο ανώτερο στόχο : μια μέρα να χαιρόμαστε σε μια ευτυχισμένη κοινωνία για τον άνθρωπο, τα παιδιά μας, για το αύριο.
Και τώρα που σιγά-σιγά ξεμπερδεύουμε με το παλιό, είναι η ώρα.
Ταξιδέψτε εδώ την αλήθεια, διαδώστε τις καλές ειδήσεις που κάτι μας λέει πως όλο και θα πληθαίνουν.
Εκφραστείτε, πείτε την άποψή σας, στηλιτεύστε το άδικο και την αθλιότητα.
Αντισταθείτε στο ψέμα και στο δηλητήριο, στη λάσπη και στα προστημένα μανταλάκια.
Προχωρήστε τη σκέψη έξω από συστημικές σελίδες και μέσα που σπέρνουν τον πανικό ή το χειρότερο την απαξίωση. Αναδείξτε την αισιοδοξία και τις ειλικρινείς προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο.

Διαδώστε αυτή τη φιλόξενη φωλιά στους φίλους σας και δώστε και σ΄άλλους την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν τον εαυτό τους μέσα απ΄τη γνώση ότι η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα μέσα απ΄τη δουλειά.
Και γίνεται αυτό. Αλλά μπορούμε να το κάνουμε μόνο όλοι μαζί.
Μια δημιουργική παρέα. Μια μεγάλη ενωμένη συντροφιά. Μια αγαπημένη γροθιά με αλήθεια κι αγώνα.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Κι εμείς έχουμε ήδη σηκώσει τα μανίκια.
Πάμε.
Μαρίνα Καρτελιά
ΥΓ: Αυτό που μισούν περισσότερο, είναι αυτό ακριβώς που ΔΕΝ καταλαβαίνουν. Την φύση μας!

2 σχόλια στο “Η σελίδα “Φίλοι στους οποίους αρέσει η Σελίδα the faq” αυτονομείται και γίνεται αυτοδιαχειριστική. Το κάλεσμα

  1. Καθρέφτης και δικαίωση του thefaq, το γραφτό του Ρήγα Βελεστινλή: ” όποιος Ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται Καλά “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *