Είστε εδώ

50/50 Παντού: Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει την ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων – Νέα καμπάνια με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος

Με προσωπικές κάρτες που δηλώνουν «Στηρίζω την ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων-50/50 ΠΑΝΤΟΥ», οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, οι ευρωβουλευτές και η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν στη καμπάνια που σχεδίασε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτική/Φύλου και δίνουν το δικό τους μήνυμα μπροστά στο Συνέδριο του κόμματος.

Η καθιέρωση της ισάριθμης αντιπροσώπευσης των φύλων σε όλα τα επίπεδα του κόμματος, καθώς και στα ψηφοδέλτια για τη Βουλή και την Ευρωβουλή αλλά και η κατεύθυνση που δίνεται για τις αυτοδιοικητικές κινήσεις στις οποίες συμμετέχει, θα είναι μια σημαντική δημοκρατική καινοτομία στο νέο καταστατικό του κόμματος και θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα για την έμφυλη ισότητα και την υπέρβαση των διακρίσεων μέσα στο κόμμα. Ταυτόχρονα θα είναι και ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία.

Σε μια εποχή που η έμφυλη ισότητα αποτελεί κεντρικό κοινωνικό πολιτικό διακύβευμα και αιτούμενο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις προοδευτικές θεσμικές κατακτήσεις και τα σύγχρονα αιτήματα του φεμινιστικού κινήματος πουμπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, πρωτοπορεί στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα και προχωράει σε αλλαγές που σίγουρα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Το 50/50 ΠΑΝΤΟΥ ανοίγει δρόμο για την υπέρβαση των έμφυλων διακρίσεων και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, ανέπτυξε έντονη δράση και δημιούργησε γερή νομοθετική βάση, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τη στήριξή του στην ισότιμη αντιπροσώπευση των φύλων, με 50-50 παντού, εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτησή του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *