Είστε εδώ

“H σημερινή κυβέρνηση ενδυνάμωσε περισσότερο τη συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας “! Το Βραβείο που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ στο Νίκο Παππά

Τη «συνέχεια» και «ενδυνάμωση» της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σηματοδοτεί σημερινή η βράβευση παλαιών και νεότερων προσωπικοτήτων που έγινε παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ Ρούβι Ρίβλιν, σε ειδική τελετή στην κατάμεστη κατοικία της πρέσβεως Ιριτ Μπεν Αμπα, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ, αλλα και την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλιμού προέδρου στην Αθήνα όπου συναντηθηκε ήδη με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα. « Η σημερινή κυβέρνηση ενδυνάμωσε περισσότερο τη συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και συνέβαλε στην έναρξη της τριμερούς εταιρικής στρατηγικής σχέσης Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου», ανέφερε η συντονίστρια της ειδικής εκδήλωσης Μαριάνα Πυργιώτη παραδίδοντας το βραβείο! Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το βραβείο παρέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ Νίκος Παππάς.
Ο Πρόεδρος Ρίβλιν εξήρε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τονίζοντας ότι η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ αποτελούν πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού. «Ένιωσα σαν στο σπίτι μου στην Ελλάδα», είπε, «γιατί οι Έλληνες και οι Εβραίοι είναι αδελφοί λαοί». Επαίνεσε, δε, την Ισραηλιτική Κοινότητα της Ελλάδας διότι συνεχίζει τους αρχαίους δεσμούς χιλιάδων χρόνων.


Αναφερόμενος στους τομείς που ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις, είπε ότι είναι η ασφάλεια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η οικονομία, το εμπόριο, η ενέργεια, ο πολιτισμός. Η κατοικία της πρέσβεως ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Μεταξύ των παρευρεθέντων, ήταν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης και Τέρενς Κουίκ, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, οι πρόεδροι της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ του ελληνικού και του ισραηλινού κοινοβουλίου Δ. Σεβαστάκης και Αγελέτ Ναχμίας-Βέρμπιν, οι βουλευτές της ΝΔ Β. Κικίλιας, Α. Ασημακοπούλου, Κ. Καραγκούνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κ. Μίχαλος, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της ελληνικής εκκλησίας, της Ισραηλιτικής κοινότητας, φίλοι του Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *