Είστε εδώ

Σόιμπλε και ΥπΟικ βγάζουν “κόκκινη κάρτα” στο ΔΝΤ … Το “παράθυρο” για μη περικοπή συντάξεων!

Ενώ ο γ.γ. του υπ. Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, διέψευδε από την ΕΡΤ όλα όσα ακούγονται σχετικά με το ασφαλιστικό και το φορολογικό,( Δεν ισχύουν όσα ακούγονται στα κανάλια για το φορολογικό ), φαίνεται να βρίσκεται “κοινός τόπος” ανάμεσα στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ και τον “σκληρό” Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σχέση με την μη περικοπή συντάξεων, σε αντίθεση με την επιμονή στο μέτρο αυτό, από το ΔΝΤ .
Ευθύνες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση αποδίδει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις σημειώνει ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει στοιχεία τα οποία συνεχώς αμφισβητεί το Ταμείο, όταν τα δικά δικά του στοιχεία είναι γεμάτα ανακρίβειες.
«Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει … μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ’αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τις συντάξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , “αποδοκιμάζοντας” ουσιαστικά την εμμονή του Ταμείου στην οπωσδήποτε περεικοπή συντάξεων, ως μοναδικής αποδεκτής πλατφόρμας εφαρμογής της μεταρρύθμισης στο ασαφαλιστικό …
Συμπέρασμα; Οι ημέρες του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι μετρημένες. Σύντομα δε η … “τρίοκα” των δανειστών, θα … ξαναγίνει, τρόικα ( και αριθμητικά )!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *