Είστε εδώ

3 καίρια ερωτήματα και η ιστορία απομάκρυνσης ενός πρέσβη

Δεν αφήνει πολλά περιθώραι αμφιβολιών ο Γερμανός αξιωματούχος για το ποιοι ” έτρεμαν σαν το ψάρι ” όταν άκουγαν για λίστες ” φοροφυγάδων ” και είτε τις κλείδωναν σε ένα συρτάρι και ξεχνούσαν που είχαν το κλειδί ( Βενιζέλος – Λαγκάρντ ), είτε έβαζαν τους υπουργούς να τηλεφωνούν σε διπλωματικούς υπαλλήλους και να τους λένε ” προς Θεού, μην την ( την λίστα ) παραλάβετε ! “.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόριανς επιχειρούσε «από τριετίας να παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστες καταθετών στην Ελβετία, αλλά τα κατάφερε μόλις αυτό τον χρόνο να παραδώσει τα CD με Έλληνες καταθέτες, σε ελβετικές -κυρίως τράπεζες- στις ελληνικές φορολογικές αρχές , όπως δήλωσε σήμερα στο Star.
«Δεν πρόκειται στο σύνολό τους για “μαύρα χρήματα” αλλά στην Γερμανία η ανακοίνωσή ότι κατέχουμε αυτά τα στοιχεία οδήγησε πολλούς πολίτες –περίπου 120.000 – στην αυτοκαταγγγελία για να αποφύγουν άλλες συνέπειες. Τα επιπλέον έσοδα ήταν 5 δις ευρώ», εξήγησε και το θέμα φαίνεται να παίρνει πλέον, άλλες διαστάσεις. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: ” τι φοβόταν ότι θα … μάθει”, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντ Σαμαράς και έδωσε εντολή στον Υπουργό του ( Θ Μπούρα ) να τηλεφωνήσει στις διπλωματικές υπηρεσίες μας στη Γερμανία και να ζητήσει να ” μην παραλάβουν λίστες από τον Μπόργιανς “; Έχει σχέση αυτό με την μετέπειτα ” απομάκρυνση ” του πρέσβη στο Βερολίνιο, που παρουσιάστηκε τότε ως ” επεισόδιο ” με το δεξί χέρι Σαμαρά, Χρ Λαζαρίδη; . Ήταν γνώστης των ” ενεργειών Μπούρα “, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση, ενώ και ο αν Υπουργός Εξωτερικών, τότε, ήταν δικός του συνεργάτης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *