Είστε εδώ

2,8 εκατ ευρώ στη ΔΕΗ για ρεύμα σε όσους δεν “αντέχουν”, δίνει η Ρένα Δούρου. Πότε και πως θα πιστωθούν οι λογαριασμοί

Έμπρακτη στήριξη σε πολίτες που δεν αντέχουν τα έξοδα του ρεύματος, εξασφάλισε η Ρένα Δούρου, που … δίνει το ΠΑΡΩΝ, αθόρυβα, χωρίς κανάλια και πρωτοσέλιδα, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και όχι επικοινωνιακή στρατηγική και παιχνίδια προβολής. Με έργα ουσίας και όχι δημοσίων σχέσεων, όπως ταιριάζει σε μια Αριστερή Περιφερειάρχη που προέρχεται από ένα αριστερό κόμμα με κοινωνική ευαισθησία αλλά και αντίληψη. Αξίζει βέβαια να επισημανθεί για άλλη μια φορά ο τρόπος που προβάλλουν την είδηση τα συστημικά Μέσα, που όταν έχει “θετικό πρόσημο” φέρει ως πρωταγωνιστή τον θεσμικό αλλά αποπροσωποποιημένο τίτλο “Περιφέρεια”, ενώ όταν εμπεριέχει κριτική, αυτόματα αναπροσαρμόζεται, περιλαμβάνοντας το όνομα … Δούρου!
Προγραμματική Σύμβαση λοιπόν, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με το Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.), Λάζαρο Καραλάζο, για παροχή επιδότησης σε πολίτες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν υπογράψει συμφωνία με τη ΔΕΗ και την τηρούν.

Ειδικότερα, κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και την τηρεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ, κατά την ημερομηνία αναφοράς, δικαιούται από την Περιφέρεια Αττικής επιδότηση ίση με το εφάπαξ ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό κατανάλωσης
ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.
Μετά τον προσδιορισμό των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καθ’έκαστη ημερομηνία αναφοράς, η ΔΕΗ ενημερώνει την Περιφέρεια Αττικής για τη δαπάνη. Η δε Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει στη ΔΕΗ το αντίστοιχο ποσό. Εν συνεχεία η ΔΕΗ, εντός ενός μηνός πιστώνει με το ποσό των 100 ευρώ το λογαριασμό όλων των καταναλωτών, που πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις και για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλε το σχετικό ποσό.
Ως ημερομηνία αναφοράς δε, ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία γίνεται ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη ορίζεται στις 31.01.2016 και η δεύτερη στις 31.05.2016. Ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις γίνεται από τη ΔΕΗ με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο πληροφορικό της σύστημα. Καταναλωτής που έλαβε επιδότηση κατά την πρώτη ημερομηνία αναφοράς, δεν δικαιούται επιδότηση κατά τη δεύτερη ημερομηνία αναφοράς.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση των υποχρεώσεών της έναντι στη ΔΕΗ από την παρούσα σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 2.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το 2016, και η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *