“Καίνε” τις ελληνικές αρχές οι όλο και αυξανόμενες μαρτυρίες απιζώντων του τραγικού ναυαγίου στην Πύλο. Πιο συγκεκριμένα και ενώ το ΛΣ βυθίζεται διαρκως και σε αντιφάσεις νέα δεδομένα για τις συνθήκες γύρω από το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου με τους 81 επιβεβαιωμένους νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους δημιουργούνται μετά τις καταθέσεις στην ανακρίτρια των διασωθέντων προσφύγων και μεταναστών, που αναφέρουν χωρίς περιστροφές ότι το σιδερένιο αλιευτικό βυθίστηκε κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απόπειρας ρυμούλκησης από το Λιμενικό.
Το γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία.
Δείτε στο βίντεο τι αναφέρει:
«Η Ελληνική ακτοφυλακή ήρθε καταπάνω μας. Μας πετάξαν ένα μπλε σκοινί, άρχισαν να ρυμουλκούν το πλοίο μας. Ο τρόπος που μας τραβούσαν δεν ήταν σωστός. Ουρλιάξαμε, το πλοίο μετά έγειρε προς τα αριστερά, η Ακτοφυλακή έστριψε το πλοίο της προς την αντίθετη μεριά και μετά άρχισε το πλοίο μας να γέρνει πλάγια και να βυθίζεται»
Δείτε στο βίντεο τη σοκαριστική μαρτυρία ενός επιζήσαντα στο Γερμανικό WDR:
«Η Ελληνική ακτοφυλακή ήρθε καταπάνω μας. Μας πετάξαν ένα μπλε σκοινί, άρχισαν να ρυμουλκούν το πλοίο μας. Ο τρόπος που μας τραβούσαν δεν ήταν σωστός. Ουρλιάξαμε, το πλοίο μετά έγειρε προς τα αριστερά, η… pic.twitter.com/fQ9wwmxYZr— Chris Avramidis (@chris_avramidis) June 20, 2023
Ενώ στη συνέχεια δήλωσε:
«Προσπαθήσαμε να σκαρφαλώσουμε για να μείνουμε στο πλοίο, θέλαμε να επιζήσουμε. Η ακτοφυλακή έλυσε αμέσως το σκοινί. Τους φωνάξαμε δυνατά, γύρισαν με το πλοίο τους, και λόγω αυτού ήρθε ένα μεγάλο κύμα καταπάνω μας. Το πλοίο μας βυθίστηκε. Οι άνθρωποι που ήταν στα πλάγια βρέθηκαν κάτω από το πλοίο. Ακούσαμε τους ανθρώπους κάτω από το κατάστρωμα να βαράνε το μέταλλο. Το πλοίο βυθίστηκε σταδιακά».
Εκτός αυτών, το έγκριτο Γερμανικό δίκτυο μετέδωσε ότι 10 επιζήσαντες «ανεξάρτητα ο ένας απ’τον άλλον» περιέγραψαν στις μαρτυρίες τους οτι «το σκάφος αυτό πράγματι ρυμουλκήθηκε – όχι μόνο μία, όχι μόνο δύο, αλλά τρεις φορές συνολικά. Και κατά τη διαδικασία, το πλοίο άρχισε να ταλαντεύεται και βυθίστηκε».
Πηγή: documentonews.gr

0 Σχόλια
Αφήστε ένα σχόλιο