Είστε εδώ

Εξώδικο στο Πρώτο Θέμα από την Άντζι Σαμίου

Εξώδικο προς την ιστοσελίδα protothema.gr απέστειλε η Άντζυ Σαμίου στο οποίο μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «παραποίηση» των δηλώσεών της για τις εκλογές και άτομα με αναπηρία.

Το εξώδικό της κας Σαμίου, αφορά το δημοσίευμα με τίτλο Εκλογές 2023: Ξέφυγε η Άντζυ Σαμίου, την ενόχλησε που ψήφισαν τα ΑμεΑ – Δείτε βίντεο» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα protothema.gr στις 23 Μαΐου του 2023. Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «προσβλητικός» και δεν «ανταποκρίνεται στις δηλώσεις της», ενώ επιδιώκει «να προκαταβάλλει τους αναγνώστες» παρουσιάζοντάς την «ως πολίτη χωρίς ενσυναίσθηση και ευαισθησίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

Σύμφωνα με την ίδια, ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «συκοφαντικός» και αποσκοπεί στην «στοχοποίησή της λόγω της πολιτικής της τοποθέτησης».

Διαβάστε αναλυτικά όλο το εξώδικο της κας Σαμίου:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του τύπου και κάθε αρχής δεοντολογίας άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, επιχειρείτε να βλάψετε ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψή μου, με προσβλητικό της προσωπικότητάς μου και συκοφαντικό τίτλο δημοσιεύματός σας, που παραποιεί ριζικά δηλώσεις μου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην εκπομπή «Super Κατερίνα», αναφορικά με το επίμαχο τμήμα των δηλώσεών ανέφερα εκτός άλλων αυτολεξεί και τα εξής: «[…] Αδιανόητο. Εγώ ήμουν και εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και είδα με τα μάτια μου κάποια πράγματα. Είδα μανάδες να φέρνουν ΑμΕΑ και να ψηφίζουν εκείνες για λογαριασμό τους. Δεν εννοώ πως δεν είναι ικανοί αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν. Εννοώ τους πήραν, τους έφεραν, μπήκαν σ’ όλον αυτόν τον κόπο για να υπάρχουν ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια. Δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να πάρει πολλές ψήφους η Νέα Δημοκρατία […].».

Ωστόσο εσείς, στις 23 Μαΐου 2023 δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα www.protothema.gr ως είδηση, «αγνώστου» συντάκτη, με τίτλο «Εκλογές 2023: Ξέφυγε η Άντζυ Σαμίου, την ενόχλησε που ψήφισαν τα ΑμεΑ – Δείτε βίντεο». Ο ως άνω τίτλος του δημοσιεύματος είναι προϊόν παραποίησης των όσων πραγματικά δήλωσα, που είχε προφανή σκοπό να προκαταλάβει αρνητικά για το πρόσωπό μου τους αναγνώστες του τίτλου του δημοσιεύματος, αν και γνωρίζατε ότι με αυτό συκοφαντούμαι, εξυβρίζομαι, και προσβάλλεται εν γένει η προσωπικότητά μου.

Ειδικότερα, στις 23-05-2023 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας (www.protothema.gr), συνοδευόμενο με φωτογραφία μου, το κατωτέρω προσβλητικό της προσωπικότητάς μου, συκοφαντικό και εξυβριστικό τίτλο δημοσιεύματος, εν γνώσει της παραποίησης του, αφού αυτός δεν συνάδει με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, -όπως προκύπτει από το ίδιο το δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ολόκληρη η δήλωσή μου-, με αποκλειστικό και εξόφθαλμο σκοπό την πλήξη της τιμής και υπόληψής μου.

Ενσωματώνεται στην παρούσα, ως αναπόσπαστο μέρος του ιστορικού της, το επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο έχει καταλεπτώς ως εξής:

«Εκλογές 2023: Ξέφυγε η Άντζυ Σαμίου, την ενόχλησε που ψήφισαν τα ΑμεΑ – Δείτε βίντεο

23.05.2023, 15:20

Απανωτές οι εμφανίσεις της στα κανάλια, μιλά για αδιανόητη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος δεν έχουν οι προσβλητικές ατάκες της πρώην τραγουδίστριας, Άντζυς Σαμίου για τους πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές αφού με αφοριστικό τρόπο τους κατηγορεί, ενώ την ίδια ώρα μιλά και ενάντια των ατόμων με ειδικές ανάγκες επειδή συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ALPHA και την εκπομπή «Super Κατερίνα» σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτήρισε αδιανόητο το ότι κέρδισε η Νέα Δημοκρατία με 20 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, και όπως είπε «εγώ ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος και είδα με τα μάτια μου κάποια πράγματα».

Στο σημείο εκείνο όμως συμπλήρωσε: «Είδα μαμάδες να φέρνουν ΑμεΑ και να ψηφίζουν εκείνοι για λογαριασμό τους. Και δεν εννοώ ότι δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι ικανοί να ψηφίσουν. Εννοώ, ότι τους πήραν, τους έφεραν, μπήκαν σε όλο αυτό τον κόπο για να υπάρχουν ακόμη περισσότερα ψηφοδέλτια».

Συμπληρώνοντας δε, «χρέωσε» στα άτομα αυτά πως ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αφού είπε πως «χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να πάρει περισσότερους [sic] ψήφους η Νέα Δημοκρατία»…

Στην ίδια εκπομπή, η Άντζυ Σαμίου χαρακτήρισε «εντελώς αψυχολόγητο» το εκλογικό αποτέλεσμα προσθέτοντας «δεν το χωράει το μυαλό μου». «Για μένα ήταν δειλία να ρισκάρει τη στιγμή που του έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που του παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο» πρόσθεσε η κυρία Σαμίου επιτιθέμενη και στα μέσα ενημέρωσης.

Συνεχίζοντας, δε, στο ίδιο μοτίβο, η Άντζυ Σαμίου, η οποία πολλάκις έχει τοποθετηθεί στα social media υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε για τις επόμενες εκλογές στην αρχή είπε ότι «δεν ξέρω αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα, δεν μπορώ να ελπίζω σε θαύματα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» για να συμπληρώσει «δεν βλέπω ότι μπορεί να ξυπνήσει αυτός ο λαός».

Εν τω μεταξύ την ίδια στάση τήρησε η Άντζυ Σαμίου και στην επόμενη τηλεοπτική της παρουσία, στον ΑΝΤ1, όπου όταν ρωτήθηκε «γιατί κουνάτε το δάχτυλο στον κόσμο;» απάντησε «ο κόσμος αποφασίζει, ο κόσμος ρισκάρει, ο κόσμος είναι υπεύθυνος για ό,τι έχουμε στη ζωή μας, με ποιον να τα βάλω;».

«Δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τον κόσμο;» συνέχισε ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν κάνει αυτοκριτική ή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «σίγουρα θα κάναμε λάθη, μπορεί να είναι και επικοινωνιακά αν και “μανούλα” σε αυτό είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Στο πλαίσιο αυτό συνέχισε ότι «σίγουρα ο κόσμος έχει παραπλανηθεί και τον έχουν τρομοκρατήσει ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η καταστροφή» υποστηρίζοντας ότι «κόσμος που έχω μιλήσει μαζί του δεν έχει ιδέα για τα προγράμματα, ακούει μόνο τηλεόραση και αυτή είναι η προσλαμβάνουσά του».

Η αναφορά της στην επικοινωνία προκάλεσε και έναν έντονο διάλογο με τον Γιώργο Λιάγκα όταν ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε «επικοινωνιακό σφάλμα» ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετακινείται με τζιπ, με την Άντζυ Σαμίου να του απαντά «θέλετε ο κ. Τσίπρας να μετακινείται με Γιούγκο;».

Ευτυχώς, πάντως, όταν ρωτήθηκε αν σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών η Άντζυ Σαμίου απάντησε «φυσικά και θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα αλλά μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας και τη στεναχώρια μας».».

(βλ. https://www.protothema.gr/life-style/article/1374250/ekloges-2023-xefuge-i-adzu-samiou-tin-enohlise-pou-psifisan-ta-amea-deite-video/?fbclid=IwAR29A5dkH6VOvosNimAsrXRfzWPF6HoDe3NaVqDZBZuTSM_HxrIoMSVumYE#li0b1g2jwvanw92a6st).

Παρότι είναι προφανές, τόσο από το περιεχόμενο των δηλώσεών μου όσο και από το ίδιο το δημοσίευμα, πως ο προαναφερόμενος τίτλος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των δηλώσεών μου και του δημοσιεύματος, ωστόσο επιλέχθηκε, εν γνώσει πως ο εν λόγω τίτλος αλλοιώνει το περιεχόμενο των δηλώσεών μου, με σκοπό τη συκοφάντησή μου και την προσβολή της προσωπικότητάς μου εν γένει.

 

Είναι προφανές πως ο τίτλος του ως άνω δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των δηλώσεών μου ούτε στο περιεχόμενο του ιδίου δημοσιεύματος, ωστόσο επιλέχθηκε, εν γνώσει της παραποίησης των δηλώσεών μου, με σκοπό τη συκοφάντησή μου και την προσβολή της προσωπικότητάς μου εν γένει.

Με τον τίτλο του ως άνω δημοσιεύματός σας, που είναι απολύτως προσβλητικός για την προσωπικότητα μου, επιδιώκεται να προκαταβάλλει εξ αρχής τους αναγνώστες, παρουσιάζοντάς με ως πολίτη χωρίς ενσυναίσθηση και ευαισθησίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο παραποιημένος τίτλος του δημοσιεύματός σας, που καταφανώς δεν ανταποκρίνεται στις δηλώσεις μου, είναι συκοφαντικός, ανακυκλώνεται δε από διάφορα άλλα ΜΜΕ, σχολιάζεται και διανθίζεται με διάφορους εξυβριστικούς και ονειδιστικούς χαρακτηρισμούς, δεν αποβλέπουν φυσικά στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, και δεν διατυπώθηκε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά στην στοχοποίησή μου και την προσβολή της προσωπικότητάς μου, λόγω της πολιτικής μου τοποθέτησης ως ενεργού πολίτη, η οποία θα συνεχιστεί.

Από τον ως άνω τίτλο του δημοσιεύματός σας υπέστην σημαντική και ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη. Η εν λόγω παράνομη συμπεριφορά σας δημιουργεί ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις και εικόνες ως προς το πρόσωπό μου, προκαλώντας μου σοβαρό πρόβλημα, πρωτίστως σε κοινωνικό, και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και στη δημόσια εικόνα μου.

Εξαιτίας του προαναφερόμενου τίτλου του δημοσιεύματός σας ένιωσα αγανάκτηση, καθότι διαστρεβλώνει εσκεμμένα το περιεχόμενο των δηλώσεών μου, και αλλοιώνεται το προφίλ μου ως συνετού και έντιμου ανθρώπου και εγνωσμένου καλλιτέχνη.

Λόγω, δε, της παντοδυναμίας του ίντερνετ και της προηγούμενης καταχώρισης του δημοσιεύματος στις παγκόσμιες μηχανές αναζήτησης, και δη της πλέον πασίγνωστης «google», πράγμα που σημαίνει ότι ο επίμαχος τίτλος του δημοσιεύματος είναι εύκολα προσιτός σε τρίτους με γενικά κριτήρια, και δη με την πληκτρολόγηση των στοιχείων του ονοματεπωνύμου μου, και άλλων λέξεων-κλειδιών, που χρησιμοποιήσατε εσείς από οποιονδήποτε τρίτο που κινείται στους διαδικτυακούς τόπους, αλλά και γενικότερα «σερφάρει» στις παγκόσμιες μηχανές αναζήτησης, και δη της «google», η ηθική βλάβη που εν γνώσει σας μου προκαλέσατε είναι τεράστια.

Συνεπώς και αναποδράστως, αντίστοιχα αυξημένος υπήρξε και ο αντίκτυπος που εκ των προτέρων εσείς γνωρίζατε ότι η συμπεριφορά σας θα είχε στην προσωπικότητά μου σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και στη δημόσια εικόνα μου ως καλλιτέχνη.

 

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *