Είστε εδώ

Κλήθηκαν σε κατ’ αντιπαράθεση εξέταση; Τα εκατομμύρια στον Παναμά, η ομολογία, ο νέος γύρος ανακρίσεων της Εύας Καϊλή και η απελευθέρωσή της που κρέμεται σε μια κλωστή! Τι θα γίνει με το παιδί

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όπως μεταδόθηκαν από το Mega, τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κλήθηκαν εκ νέου σε ανάκριση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτό συνέβη σήμερα, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι δυο τους εξετάστηκαν κατ’ αντιπαράσταση ή μεμονωμένα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, όπως έχει δημοσιευθεί σε ιταλικά και βελγικά μέσα ο Ιταλός συλληφθείς συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές και φέρεται να έχει δώσει σημαντικά στοιχεία που έχουν «δέσει» τις έρευνες. Άγνωστο παραμένει εάν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο και από την Ελληνίδα πολιτικό, την ώρα που οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν την Πέμπτη ποια θα είναι η ποινική της μεταχείριση.

Σήμερα, άλλωστε, οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica, δημοσίευσαν «καυτό» ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Εύα Καϊλή έχει προβεί ήδη σε ενοχοποιητικές για την ίδια παραδοχές.

Ειδικότερα η προφυλακισμένη ευρωβουλευτής φέρεται να ομολόγησε ότι γνώριζε τη δράση Παντσέρι και Τζιόρτζι, αλλά και ότι επιχείρησε να ειδοποιήσει τον πατέρα της προκειμένου να κρύψει τα χρήματα που είχε στο σπίτι.

Απαντώντας σε αυτό, ο συνήγορός της στην Ελλάδα, Μιχάλη Δημητρακόπουλος, προχώρησε σε ακόμη μια διάψευση δηλώνοντας στην «Καθημερινή» ότι «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κυρία Καϊλή ποτέ δεν ομολόγησε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα προκειμένου να τα κρύψει. Έμαθε για τα χρήματα αυτά την τελευταία στιγμή και ζήτησε αυτά αμέσως να πάνε στον ιδιοκτήτη τους, τον κ. Παντσέρι. Η μία επιλογή ήταν να καταδώσει τον σύντροφό της στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους. Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Αυτή ήταν η δεύτερη διάψευση αποκαλυπτικού ρεπορτάζ που αφορά στην Εύα Καϊλή, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη για τις αναρτήσεις από την Ισπανία που έκαναν λόγο για δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 20.000.000 δολαρίων στην τράπεζα BLADEX OF PANAMA.

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ. Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα πλαστογραφημένα», δήλωσε χθες ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σήμερα, ωστόσο, το τηλεοπτικό κανάλι OPEN ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι συνομίλησε με πηγές τις ισπανικής ακτιβιστικής ομάδας, οι οποίες ανέφεραν ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που ενισχύσουν τη θέση εναντίον των ατόμων που βρίσκονται υπό έρευνα, ωστόσο δεν μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ.

Ενημέρωσαν, ακόμη, ότι έχουν καταθέσει ήδη τα στοιχεία αυτά στις ισπανικές διωκτικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν αυτή τη στιγμή τι θα πράξουν τις επόμενες ώρες και ημέρες, εάν, δηλαδή, θα στείλουν τα νέα στοιχεία στις βελγικές αρχές.

– Διαβάστε: Nέες εξελίξεις για την Εύα Καϊλή μετά από επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών: Στις ισπανικές αρχές τα έγγραφα για εκατ. σε λογαριασμούς στον Παναμά

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για την Εύα Καϊλή μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις των βελγικών και ιταλικών ΜΜΕ, τα οποία αποκαλύπτουν ότι η ελληνίδα Ευρωβουλευτής όχι μόνο γνώριζε για τις βαλίτσες του Παντσέρι, αλλά προσπάθησε και να τον προειδοποιήσει μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις νομικοί κύκλοι του Βελγίου σχολιάζουν ότι η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση και δύσκολα θα αποδείξει ενώπιον του δικαστή ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί. Οι ελπίδες αποφυλάκισης της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αφενός στο αν θα πείσει τις βελγικές αρχές ότι δεν είχε καμία ανάμειξη για την υπόθεση, ενώ σε μεγάλο βαθμό θέλει να στηριχτεί και στο γεγονός ότι κάποιος θα πρέπει να μεγαλώσει την μικρή κόρη που έχουν με τον Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, είναι πολύ συνηθισμένο στις φυλακές του Χάρεμ, όπου βρίσκεται και η Εύα Καϊλή, οι κρατούμενες να έχουν μαζί τα παιδιά τους.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *