Είστε εδώ

Ρένα Δούρου στην Ολομέλεια του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης: “Απαραίτητες οι συνεργασίες κατά του σεξισμού και τη έμφυλης βίας – Τα γυναικεία δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα”

 Η στρατηγική των διμερών συνεργασιών του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι πολύτιμο μέσο για την προώθηση των αρχών του Κογκρέσου, της Δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου και ειδικότερα για την προώθηση της ισότητας των φύλων, του αγώνα κατά του σεξισμού και της πατριαρχίας. Γιατί τα “γυναικεία δικαιώματα είναι πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, Εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Ισότητας Φύλου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρεμβαίνοντας σήμερα στην Ολομέλεια του Κογκρέσου, στην Έκθεση σχετικά με τις συνεργασίες του Κογκρέσου με χώρες που είτε είναι μέλη του είτε όχι, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι αυτές οι διμερείς συνεργασίες μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά για την εφαρμογή του 5ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την ισότητα των φύλων καθώς και του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ισότητα Γυναικών και Ανδρών σε τοπικό επίπεδο. Η ίδια έφερε ως παράδειγμα τη συμμετοχή της τον περασμένο Απρίλιο στο Εργαστήρι με θέμα “την ισότητα των φύλων για αποτελεσματική διακυβέρνηση στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στη Γεωργία. “Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να επιμείνουμε, ειδικά στη σημερινή συγκυρία που τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται σε όλα τα επίπεδα, στην ίδια κατεύθυνση. Με διάλογο, με συμμετοχή των πολιτών, με συνεργασία μεταξύ όλων των επιπέδων διακυβέρνησης, στο πλαίσιο και της στρατηγικής των διμερών συνεργασιών, οφείλουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε στον αγώνα κατά των διακρίσεων, του σεξισμού, της έμφυλης βίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *