Είστε εδώ

Ο μαρτυριάρης Σταύρος και η γάτα με πέταλα ( γράφει ο Φέλιξ )

Γράφει ο Φέλιξ
Θα αφήσω κατά μέρος όσα λέει ο Σταύρος Ψυχάρης πως έγιναν στις συναντήσεις παρούσης της γάτας Ιμαλαίων και θα μείνω στο ότι ο Σταύρος Ψυχάρης λέει. Λέει όσα υποτίθεται πως ελέχθησαν σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, και όπως είναι γνωστό, όσα λέγονται σε κατ ιδίαν συναντήσεις παραμένουν εκεί, εκτός αν είσαι γριά κουτσομπόλα ή εκβιαστής.
Ο μαρτυριάρης Σταύρος, έκανε το ίδιο ατόπημα μιλώντας στο παρελθόν για συναντήσεις με άλλους πολιτικούς ηγέτες και για πίσω πόρτες. Δηλαδή ένας εκδότης, συναντάει πολιτικούς (όπως έχει δικαίωμα) όχι για να συζητήσει μαζί τους, αλλά για να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά στο μέλλον τη συνάντηση. Δεν ξέρω πώς το αποκαλούν αυτό στις πέριξ του Da Capo περιοχές, αλλά στην Ελλάδα γενικώς το λένε ρουφιανιλίκι και ξεφτίλα. Να είσαι ιστορικός εκδότης και να συμπεριφέρεσαι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο με τα υπονοούμενα για κρυφές ηχογραφήσεις και κάμερες.
Το πιο σοβαρό είναι πως εγκαινιάζοντας ο Ψυχάρης πρακτικές λάσπης επικαλούμενος γάτες Ιμαλαίων, επιστρέφει την πολιτική κατάσταση στη δεκαετία του 60, τότε που ο ίδιος έκανε κουμπαριές με υπουργούς της Χούντας και τους διαμόρφωνε το προφίλ. Ας δούμε πού οδηγεί αυτή η πρακτική.
Με βάση λοιπόν δικές μου πληροφορίες από μια γάτα με πέταλα, ο Ψυχάρης πραγματικά συναντήθηκε με τον Τσίπρα, προσπαθώντας να τον πείσει να του χαρίσει τα δάνεια για να σταματήσει να τον χτυπάει. Προκειμένου μάλιστα να τον δελεάσει και να του δείξει πως θα τον στηρίξει, του πρότεινε να ρίξει τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιάννη, τους άλλους μετόχους του Mega δηλαδή και να πορευτούν οι δυό τους.
Όταν ο Τσίπρας του είπε πως δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει με τους συνεταίρους του για τους οποίους μιλούσε τόσο υποτιμητικά, ο Ψυχάρης του είπε «αν δεν με πιστεύεις, να φέρω τον Πρετεντέρη να κάνει μια τούμπα μπροστά σου».

Τι θα γίνει λοιπόν αν μπολιάσουμε την πολιτική ζωή με τέτοιες ιστορίες όπου γάτες Ιμαλαίων ή κεραμιδόγατες αναλαμβάνουν την πολιτική αφήγηση μέσα από διηγήματα αθλιότητας και φημολογίας; Προφανώς θα επιστρέψουμε στην εποχή που ο Ψυχάρης έβαζε ένα κουίζ στο Βηματοδότη του στυλ «ποιος υπουργός εθεάθη στο Κολωνάκι με ξανθιά καλλονή» και την επόμενη μέρα το υπουργικό συμβούλιο έκανε το σταυρό του στο εικόνισμα του Σταύρου.
Το σχόλιο δημοσιεύεται στο koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *