Είστε εδώ

Βάζει ψηλά τον πήχυ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για … Μητσοτάκη: Όχι στην πώληση F16 στην Τουρκία, όχι στην αγορά F-35, καταδίκη τουρκικής επιθετικότητας

Αιχμές για τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., διευκρινίζοντας ότι το κόμμα είχε θέσει τρεις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί επιτυχημένο το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, όπου o πρωθυπουργός επέλεξε να εμφανιστεί με το προφίλ του «προβλέψιμου» και του «δεδομένου» συμμάχου, χωρίς να θέσει εμφατικά τη στάση της Τουρκίας και να κάνει αναφορά στο ζήτημα των F-16.

Πηγές της Κουμουνδούρου τόνιζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στην συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

»Δηλαδή: -αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δις. ως αντιστάθμισμα, -ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και – προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω» καταλήγουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *