Είστε εδώ
Home > FAQ news > 2 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης – Στους 220 οι νεκροί από τον κορονοϊό

2 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης – Στους 220 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων του κορονοϊού,αφού όπως έγινε γνωστό, μετά το θάνατο του 87χρονου από τη Χαλκιδική και του 82χρονου στη Θεσσαλονίκη, κατέληξαν και 2 γυναίκες που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μία 91χρονη γυναίκα που διέμενε στον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» και βρέθηκε την Τετάρτη θετική στον κορονοϊό. Η 91χρονη νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα καθώς νωρίτερα έφυγε από τη ζωή άλλη μια ηλικιωμένη (88 ετών) στο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 220.

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορονοϊού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

ten − 7 =

Top