Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γαλλία: 161.000 διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του “απαρτχάιντ” με το πιστοποιητικό Covidpass και μεγάλα επεισόδια με την αστυνομία

Γαλλία: 161.000 διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του “απαρτχάιντ” με το πιστοποιητικό Covidpass και μεγάλα επεισόδια με την αστυνομία

Διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού και κατά των περιορισμών για τον κορονοϊό συγκρούστηκαν με τη γαλλική αστυνομία στο κέντρο του Παρισιού το Σάββατο, με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών να κάνουν χρήση δακρυγόνων, μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα. Πλάνα έδειξαν την αστυνομία να προσπαθεί να απωθήσει διαδηλωτές κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Σεντ Λαζάρ της πρωτεύουσας αφού οι διαδηλωτές έσπρωξαν αστυνομική μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών 161.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις πορείες σε όλη τη Γαλλία και 11000 απο αυτούς στο Παρίσι.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία υπήρξε στους δρόμους της πόλης. Συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές ξέσπασαν επίσης στη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, όπου έγινε χρήση δακρυγόνων και η κυκλοφορία σταμάτησε.

Σε μια άλλη διαδήλωση στο δυτικό Παρίσι, διαδηλωτές που αντιτίθενται στα μέτρα κατά του νέου κορονοϊού κρατούσαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε τη δικτατορία».

Εκτός του Παρισιού, διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Μασσαλία, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 114.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα κατά των μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Την Παρασκευή, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε κυβερνητικό νομοσχέδιο που προβλέπει την επέκταση του υγειονομικού πιστοποιητικού (ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος, νόσηση ή αρνητικό τεστ Covid-19) και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει τώρα να εγκριθούν και από τη Γερουσία.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

twenty + 12 =

Top