Είστε εδώ

“Ξεδοντιάζει” (κατόπιν εορτής…)τον Τραμπ το Facebook: Μπλοκάρει τους λογαριασμούς του “τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες” μέχρι την ορκωμοσία Μπάιντεν

Too little too late θα μπορούσε να πει κανείς για την απόφαση του Μαρκ Ζούκεμπεργκ και του Facebook να μπλοκάρει επ’ αόριστον και “τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες” τους λογαριασμούς του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ σε facebook και Instagram, αφού φυσικά όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα fake news, τις στοχοποιήσεις, τα κηρύγματα μίσους και τα παραληρήματα του Ντόναλντ Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα.

«Πιστεύουμε ότι το να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνιστά μεγάλο κίνδυνο», γράφει ο Ζούκερμπεργκ στον δικό του λογιαριασμό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου.

«Κατά συνέπεια, παρατείνουμε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του στο Facebook και το Instagram για απροσδιόριστο διάστημα και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση» της εξουσίας, συμπλήρωσε.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μόζερι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ουσιαστικά υποκίνησε την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο αρνούμενος να καταδικάσει τις ενέργειές τους και επιμένοντας να κάνει λόγο για νοθεία των εκλογών.

Έληξε το μπλόκο στο Twitter, άφαντος ο Τραμπ
Στο μεταξύ πάντως έληξε η 12ωρη αναστολή που είχε επιβάλει στον Τραμπ το Twitter, κατηγορώντας τον για «κατάφορη παραβίαση» της πολιτικής του.

Η εταιρεία του Τζακ Ντόρσεϊ προειδοποίησε μάλιστα ότι θα κλειδώσει οριστικά τον λογαριασμό του Τραμπ αν δεν σταματήσουν οι εμπρηστικές αναρτήσεις. Όπως ξεκαθάρισε η εταιρεία, «μελλοντικές παραβιάσεις […] θα οδηγήσουν σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού @realDonaldTrump».

Παρά τη λήξη της αναστολής, ο Τραμπ δεν έχει τιτιβίσει ξανά.

Μετά το πάγωμα του λογαριασμού του στο Twitter, αγαπημένο μέσο του, ο Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του Νταν Σκαβίνο, υπεύθυνου του Λευκού Οίκου για τα κοινωνικά δίκτυα.

«Παρόλο που διαφωνώ πλήρως με την έκβαση των εκλογών, και τα γεγονότα με στηρίζουν, θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου», ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν, ανέφερε στην ανάρτηση.

πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *