Είστε εδώ

“Βουλώνει στόματα” η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα: Αυτοί που μιλούν για καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο (vid)

Μπορεί κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα αντικρούει αυτούς τους ισχυρισμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα των καθυστερήσεων στη δίκη «εκφέρεται απ’ αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο» και πως υπεύθυνοι για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν είναι «οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι».

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπαζόγλου, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, τόνισε πως «πλην του προβλήματος με την αίθουσα που είχαμε τον πρώτο καιρό, όπου διεξαγόταν η δίκη στο κατάστημα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μετά μας χορηγήθηκε η αίθουσα τελετών (του Εφετείου) και η δίκη είχε έως και 4 φορές την εβδομάδα δικασίμους».

Ωστόσο, όπως είπε, «ενδιάμεσα προέκυψαν κάποιες καθυστερήσεις, που δεν οφείλονται σε άλλους, πλην των ίδιων των κατηγορουμένων. Οι ίδιοι κατηγορούμενοι έφεραν την καθυστέρηση. Ενδεικτικά να σας πω ότι προσκόμισαν έως και 2.000 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προκειμένου να αναγνωστούν. Ο τεράστιος όγκος του κοινοβουλευτικού έργου της ΧΑ ξεκίνησε μετά τις διώξεις. Πρφανέστατα το έκαναν εσκεμμένα. Ηθελαν να κερδίσουν άλλη μια τετραετία, που ευτυχώς δεν συνέβη. Οι ίδιοι το προκάλεσαν και τους γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα έχουν την απαίτηση να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό λόγω της διάρκειας της δίκης».

Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη δίκη τη ΧΑ, η κ. Τομπατζόγλου είπε: «Θα κάνουν όπως δικαιούνται. Θα υπάρξει πενταμελές εφετείο. Το ζήτημα είναι ότι η απόφαση είναι ιστορική, δεν νομίζω ότι μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό ιδιαίτερα».

Η ίδια ζήτησε μέχρι την εκδίκαση, να βρίσκονται στη φυλακή: «Αυτό που αναμένεται είναι να μην παραμείνουν στην κοινωνία έως την εκδίκαση δεύτερου βαθμού, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, συνήθως το εφετείο είναι πιο επιεικές, αναγνωρίζονται και ελαφρυντικά που ίσως ο πρώτος βαθμός δεν έχει δώσει, οπότε μια μεταχείρηση επιεικής στον πρώτο βαθμό υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε ατιμωρησία».

«Τουλάχιστον οι επτά που κατηγορήθηκαν για τη διεύθυνση, θα πρέπει να είναι δεδομένο (να μπουν φυλακή)», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον νέο Ποινικό Κώδικα, που έχει προκαλέσει οξεία πολιτική αντιπαράθεση, τόνισε: «Το πλαίσιο για διεύθυνση (εγκληματικής οργάνωσης) είναι 5-15 χρόνια. Δεν θεωρώ ότι 15 χρόνια είναι ευνοϊκή μεταχείρηση, για οποιονδήποτε άνθρωπο».

Όσον αφορά τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, υπογράμμισε: «Είναι μια συζήτηση απόλυτα προσχηματική, γιατί το ζητούμενο δεν είναι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά κατά πόσο το πολιτικό σύστημα του παρέχει κάλυψη. Δηλαδή, αυτοί ακόμη κι αν ξανακατέβουν (εκλογές) με έναν άλλον σχηματισμό, τα ίδια πρόσωπα, δεν νοείται ότι θα υπάρξει θεσμικός παράγοντας που δεν θα βγει να καταγγείλει αυτή την κίνηση».

πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *