Είστε εδώ

Ονειρεύεται το “υπερ-Ταμείο”, θα χάσει και το … Ταμείο ( Ιδιωτικοποιήσεων Περιουσίας του Δημοσίου ). Γιατί ο Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήραν με τον Στ Πιτσιόρλα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον “συγκινεί” έντονα η θέση του επικεφαλής του Υπερ-Ταμείου που έχουν επιβαλλει ο Σόιμπλε και οι δανειστές με την τρίτη Συμφωνία του Ιουλιου και για αυτό “κόπτεται” για κυβερνητική σύμπλευση με την αγαπημένη του Σουλτς και του Γιούνγκερ, ελληνική “κεντροαριστερά”…! Ευτυχώς στο Μαξίμου, μετά και την ‘περίφημη’ συνέντευξη ( το λες και εξυπηρετηση στον ΔΟΛ και τις επιδιώξεις του να πλασάρεται ότι έχει επιρροή στο ΤΑΙΠΕΔ, στους επιχειρηματίες τους οποίους βαζει στο ματι για ‘χορηγία’ … ) τον πήραν χαμπάρι.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη και φίλου του πρωθυπουργού, που μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα,, ( στα ΝΕΑ ) σχολιάζοντας ότι «το συμπέρασμα ότι φταίνε ο κρατισμός και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν είναι συμπέρασμα που αφορά την Αριστερά» και «το επιχείρημα ότι η Αριστερά εγκλώβισε τον κόσμο στον κρατισμό είναι επιχείρημα που ακούγεται από τους σφοδρούς πολέμιούς της». Ανέφερε μάλιστα ότι «η εποχή της αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της συνολικής απόσυρσης του κράτους από τις δημόσιες υποδομές έχει παρέλθει».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ Πιτσιόρλας ( του οποίου η σύζυγος, δημοσιογραφος, είναι επικεφαλής ιστορικού Μέσου που προωθεί με τα μπούνια την κεντροαριστερά και την οικουμενική με βάση το συνοθύλευμα των Σαμαροβενιζέλων και των Στουρναρο-Παπαδήμων … ) απηύθυνε πρόσκληση για ” συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς ώστε να συγκροτήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έναν ισχυρό πολιτικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία… “, ενώ σχολίαζε αρνητικά όσους αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις, καλώντας την Αριστερά να ” απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα…” .
Δεν είναι πλέον μυστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί εκείνοι που δε βλέπουν με καλό μάτι το Στεργιο Πιτσιόρλα και την ” συμπάθειά ” του προς την άκρατη ιδιωτικοποίηση και την ντόπια ‘κεντροαριστερά’ καθώς και την ανοιχτή απέχθειά του προς τον καθ οιονδήποτε τρόπο έλεγχο των ιδιωτικών επενδύσεων από το κρατος και την κυβέρνηση. Ένα παράδειγμα για τη στάση αυτή πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα) είναι η δυσαρέσκεια που εκφράζουν για τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, εδώ και λίγες ημερες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *