Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βουλή-Τώρα! Έκλεψε τις εντυπώσεις η Έφη – Τους έκλεισε τα στόματα …

Βουλή-Τώρα! Έκλεψε τις εντυπώσεις η Έφη – Τους έκλεισε τα στόματα …

“40 χρόνια που ήσασταν; 40 χρόνια πως προστατευατε τα σπίτια των ανθρώπων; 40 χρόνια τι κάνατε για να περάσουν οι ιδιοκτησίες στα χέρια των εργαζομένων; 40 χρόνια τι κάνατε για να προστατεψετε τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, από την εκμετάλλευση, από την αγριότητα των εργοδοτών; Με τις παρεμβάσεις στις συμβάσεις των εργατικών κατοικιών βάζουμε τέλος στην ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας επιτελούς γίνονται ιδιοκτήτες των σπιτιών τους. Σαράντα χρόνια που κυβερνούσατε, γιατί δεν το κάνατε; Παλέψαμε σε συνθήκες που δεν τις ορίζουμε εμείς. Για να μπορέσει η κοινωνία να εργαστεί σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Κάπου τα καταφέραμε και κάπου όχι. Δεν μιλάμε για success story. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες. 40 χρόνια που κυβερνησατε τι κανατε για να μην καταντησουμε σήμερα εδώ;;;”

Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, υποχωρήσεων αλλά και νικών. Έχουμε χάσει ως χώρα σημαντικό μέρος της πολιτικής μας αυτονομίας. Διαπραγματευτήκαμε μέχρι τέλους. Βρεθήκαμε απέναντι σε ακραίες απαιτήσεις. Απαιτήσεις για μέτρα με καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα απέναντι στην ελληνική κοινωνία που τόλμησε να αμφισβητήσει τον μονόδρομό τους.
Παλέψαμε σε συνθήκες που δεν τις ορίζουμε εμείς. Για να μπορέσει η κοινωνία να εργαστεί σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Κάπου τα καταφέραμε και κάπου όχι. Δεν μιλάμε για success story. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες.
Γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τον έλεγχο, είναι να τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τον ξένο δανεισμό. Σ’ αυτή τη διαδρομή για πρώτη φορά έχουμε ανοιχτό ορίζοντα διεξόδου. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γιατί παρά τα αρνητικά έχει δύο χαρακτηριστικά:
Φέρνει συνολική συμφωνία, μέτρα ρύθμισης του χρέους
Γιατί για πρώτη φορά εισάγει και θετικά μέτρα που ενισχύουν ανέργους και οικογένεια που θα εξισορροπήσουν και τα αρνητικά μέτρα.

Πηγή: newsit.gr

One thought on “Βουλή-Τώρα! Έκλεψε τις εντυπώσεις η Έφη – Τους έκλεισε τα στόματα …

  1. Θαύμα λόγος!
    Θαύμα μυαλό!
    Θαύμα ανάκριση!
    Μπράβο Έφη!
    Καιρός πια να ειπωθούν στην Βουλή και σε κάθε γωνιά της χώρας!

Leave a Reply

Top