Είστε εδώ
Home > FAQ media > (vid) Στρατηγική και “προγραμματική” συμφωνία για νέα μέτρα έχουν συνάψει ΝΔ – ΕΛΚ και Σόιμπλε! Τι αποκαλύπτει για τα παλιά και νέα κανάλια

(vid) Στρατηγική και “προγραμματική” συμφωνία για νέα μέτρα έχουν συνάψει ΝΔ – ΕΛΚ και Σόιμπλε! Τι αποκαλύπτει για τα παλιά και νέα κανάλια

Την “αθέατη” αλλά ολοφάνερη πολιτικά, συμμαχία των συντηρητικών κύκλω του ΕΛΚ ( Βέμπερ) μα τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την ανάληψη σκληρών νέων μέτρων, εφόσον αλλάξει η πολιτική κατάσταση στη χώρα, “περιέγραψε” ο Νίκος Παππάς. Παράλληλα διευκρίνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως «η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική ούτε για αποχώρηση, ούτε για παραμονή του ΔΝΤ, καθώς τα ζητήματα εγείρονται από το ίδιο το Ταμείο και όχι από την Αθήνα».

Για το ΔΝΤ και την δεύτερη αξιολόγηση μίλησε στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι το Ταμείο βρίσκεται στο πρόγραμμα ”επειδή το ήθελαν άλλοι”, ενώ τόνισε ότι το ”mail Χαρδούβελη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους, ενώ αποκάλυψε ότι θα υπάρχει ένα προσωρινό τίμημα για τους καναλάρχες μέχρι να βγει η απόφαση για το ΕΣΡ.

“Μπήκε ένα προσωρινό φρένο και είναι κρίμα. Ομως έχουν γίνει πολλά βήματα ότι πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς πλέον. Περιμένουμε να δούμε την απόφαση και θα τοποθετηθούμε. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να υπάρχει πανελλαδική εμβέλεια χωρίς τίμημα. Περιμένουμε την απόφαση και να συζητήσουμε το πως θα καλυφθεί το ενδιάμεσο διάστημα. Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει τίμημα για το μεσοδιάστημα μέχρι να τεκμηριωθεί η αδειοδότηση.”

Όπως διευκρίνισε ”τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια δεν υπήρξε. Για το μεσοδιάστημα θα υπάρξει ένα τίμημα για τους σταθμούς. Πολύ σύντομα θα υπάρξει απόφαση για αυτό. Θα χρειαστεί αντικειμενικά ένα χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση”.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ”όλες οι ιδιοκτησίες αποδέχθηκαν ότι πρέπει να υπάρχει καταβολή τιμήματος. Εφόσον δεν το έχει πει, η συζήτηση ξεκινά από μια καλή βάση” .
Σε σχέση με τους καναλάρχες που τελικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τους σταθμούς, τόνισε ότι ”θα τους επιστραφούν τα χρήματα και θα γίνουν τα προβλεπόμενα”.

Υπογράμμισε, επίσης ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς το νομικό καθεστώς των καναλιών είναι στον αέρα”. “Δυστυχώς για το δημόσιο συμφέρον μπήκε φρένο στην πρώτη διαδικασία αδειδότησης στα τελευταία 27 χρόνια.”

«Βρισκόμαστε στην αξιολόγηση ενώπιον μιας πολιτικής αντιπαράθεσης με τα συντηρητικά κέντρα της Ευρώπης, ενώ το πρόγραμμα υπεραποδίδει», στρέφοντας, παράλληλα, τα βέλη του ενάντια στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στη Ν.Δ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της γερμανικής επιλογής που δεν θέλει να βάλει και τα δύο πόδια μέσα στην ένωση.

«Να απαντήσει η Ν.Δ. εάν θα κάνει όσα λέει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα», είπε, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανακολουθία, καθώς «τα πλεονάσματα του 4% τα οποία είχε υπογράψει η ΝΔ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λέει τώρα» περί ανάγκης για μείωση πλεονασμάτων.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «υπονομευτική» την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον απομονωμένη, έχει ισχυρές συμμαχίες και έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής διπλωματίας.

Πηγή: altsantiri.gr / newspost.gr

Leave a Reply

Top