Είστε εδώ
Home > FAQ news > (vid) “Η χώρα είχε μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα και αυτό δεν οφειλόταν στην κρίση, αλλά γιατί τα λεφτά πήγαιναν στα Χρηματιστήρια και τα δομημένα ομόλογα”

(vid) “Η χώρα είχε μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα και αυτό δεν οφειλόταν στην κρίση, αλλά γιατί τα λεφτά πήγαιναν στα Χρηματιστήρια και τα δομημένα ομόλογα”

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε, κατά την επίσκεψή του στον Σύλλογο Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη, πως «όσοι πόροι είναι εφικτό θα κατευθύνονται στην υποστήριξη των κοινωνικών υποδομών».

«Το δώρο που είχα υποσχεθεί είναι το ελάχιστο, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή των δηλώσεών του», αναφερόμενος σε ένα μηχάνημα προβολής που είχε προαναγγείλει ως δώρο στο Σύλλογο όταν τα μέλη του είχαν βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να του πουν τα κάλαντα.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να ειπωθούν αλήθειες. Η χώρα έχει μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα, όχι μόνο λόγω της κρίσης. Η κρίση το όξυνε αλλά είναι γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος είναι ελλιπές. Δεν οικοδομήθηκε όπως έπρεπε τα χρόνια της ευημερίας, όταν παίζονταν δισεκατομμύρια στα χρηματιστήρια και τα δομημένα ομόλογα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, παρά τα μεγάλα λόγια δεν υπήρξε η πρόνοια, η έγνοια, η στοιχειώδης υποδομή όπως έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε στα χρόνια της κρίσης να υπάρχει ένα αποκούμπι. Τώρα, η κατάσταση έχει οξυνθεί περισσότερο», όπως είπε.

«Σήμερα, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας και με μία χώρα υπερχρεωμένη, όσοι πόροι είναι εφικτό να κατευθύνονται στην υποστήριξη των κοινωνικών υποδομών και δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο για την αναπηρία συνολικά»

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top