Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τρίτωσε” για τα “Νέα” – Και ο Ευαγγελισμός απαντά σε δημοσίευμα: Για “αποδεκατισμένες δομές υγείας” να ψάξετε καλύτερα το 2013

“Τρίτωσε” για τα “Νέα” – Και ο Ευαγγελισμός απαντά σε δημοσίευμα: Για “αποδεκατισμένες δομές υγείας” να ψάξετε καλύτερα το 2013

Μετά το “Γεννηματάς” και το Νοσοκομείο Σύρου, η διοικήτρια του οποίου προανήγγειλε και την κατάθεση αγωγής κατά των “Νέων” και του δημοσιογράφου Γ.Παπαχρήστου για συκοφαντική δυσφήμηση, σήμερα και η διοίκηση του “Ευαγγελισμού” απαντά στην εφημερίδα, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τα “Νέα”, «στις μαύρες σελίδες του “Ευαγγελισμού” συμπεριλαμβάνονται οι τέσσερις κλειστές ΜΕΘ» και οι «οκτώ κλειστές κλίνες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε στην «Αυγή» η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Ελένη Κεϊμαλή, λειτουργούν όλα τα κρεβάτια, τα οποία αναλυτικά είναι τα εξής: ΜΕΘ1 12 κλίνες, ΜΕΘ2 18 κλίνες και ΜΑΦ 20 κλίνες.

Σε απαντητική ανακοίνωσή της, η διοικήτρια του νοσοκομείου Νάγια Μητσάκη αναφέρει: «Υποθέτω -επειδή δεν γνωρίζουν- ότι εννοούν τη θερινή περίοδο, που ετησίως γίνονται προγραμματισμένα και εγκεκριμένα από το ΕΚΕΠΥ εργασίες συντήρησης, απολύμανσης, ελαιοχρωματισμοί κ.λπ.». Πράγματι, οι προαναφερθείσες εργασίες γίνονται κάθε χρόνο στα νοσοκομεία και συνήθως επιλέγεται η περίοδος του καλοκαιριού, οπότε και λόγω των ετήσιων αδειών μειώνεται δραστικά ο πληθυσμός που ζει στην Αθήνα και συνεπώς ο αριθμός των δυνητικών επισκεπτών του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απάντηση της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» στη δημοσίευση των «ΝΕΩΝ»:

Στο άρθρο των «ΝΕΩΝ» «Οι λίστες Υπομονής» της Μάρθας Καϊτανίδη, διαβάζω τα ανυπόστατα που αναφέρονται και επιτρέψτε μου να αναφερθώ στα αναγραφόμενα για τον «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ» και να απαντήσω με ευθύτητα και ειλικρίνεια.

  1. Προς αποκατάσταση της πραγματικής εικόνας στο « Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» στις Γενικές Εφημερίες, ο αριθμός προσερχόμενων ασθενών δεν είναι ο αναφερόμενος (1000-1300), αλλά πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και τα 1500 άτομα.

Η κατηγορία ότι υπάρχει «Δέκα ώρες αναμονή στα Επείγοντα», βεβαίως δεν ευσταθεί. Ναι, υπάρχουν αρκετές ώρες αναμονής για να ολοκληρωθεί στον κάθε προσερχόμενο ασθενή ένας πλήρης κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος με ότι αυτό απαιτεί η πάθησή του.

Σεβόμαστε τον ανθρώπινο πόνο και είμαστε αρωγοί στο να εξυπηρετηθεί ο κάθε ασθενής που περνάει την «Πύλη» των Επειγόντων του Νοσοκομείου μας και βεβαίως για μας έχει προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, η σωστή και έγκυρη διάγνωση και όχι η χρονομέτριση του κάθε περιστατικού!!!

  1. Αναφέρεται στο άρθρο ότι οι Εισαγωγές φτάνουν τις 250 και εγώ συμπληρώνω, ότι πολλές φορές τις ξεπερνάμε. Όμως σας καλώ την επόμενη κάθε Εφημερίας να διαπιστώσετε, ότι όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στους θαλάμους νοσηλείας και όχι στους διαδρόμους και στα ράντζα.
  2. Ο απαρχαιωμένος ή ελλιπής εξοπλισμός για τον οποίον μας κατηγορείτε, μακράν απέχει της πραγματικότητας!
  3. Σε ότι αφορά το Βιοχημικό και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζω ότι από το έτος 2010 πρώτη φορά ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για προκήρυξη Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 1.408.734,03 Ευρώ για προμήθεια αντιδραστηρίων βιοχημικών εξετάσεων με συνοδό εξοπλισμό. ΄Εχει εγκριθεί η διακήρυξη, έχουν γίνει οι διαβουλεύσεις τεχνικών προδιαγραφών και επίκειται η δημοσίευσή του. Μου δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για την καθυστερημένη επί 8 χρόνια αντίδρασή τους, τώρα που έχει δρομολογηθεί η λύση του προβλήματος.
  4. Το προσωπικό μας γενικά είναι μειωμένο, όμως αναλογισθείτε πότε, στο πρόσφατο παρελθόν διορίστηκαν πάνω από 200 άτομα όλων των ειδικοτήτων;
  5. Αναφέρεται το άρθρο σε « αποδεκατισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Πότε έγινε αυτό; Για ψάξτε καλύτερα το έτος 2013!!!
  6. Διαβάζω ότι «στις μαύρες σελίδες του Ευαγγελισμού συμπεριλαμβάνονται οι τέσσερις κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι οκτώ κλειστές κλίνες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας». Υποθέτω – επειδή δεν γνωρίζουν- ότι εννοούν την θερινή περίοδο, που ετησίως γίνονται προγραμματισμένα και εγκεκριμένα από το ΕΚΕΠΥ εργασίες συντήρησης, απολύμανσης, ελαιοχρωματισμοί κ.λ.π.
  7. ΄Οσον αφορά τις 14 νέες Χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούν από τις 22 προβλεπόμενες, θα έπρεπε- πριν αναλώνονται σε ανακρίβειες- να γνωρίζουν ότι αυτές οι αίθουσες κατασκευάστηκαν με δωρεά της « ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ». Παραδόθηκε η πρώτη φάση το 2014 και εντός των προσεχών μηνών θα ολοκληρωθεί και η Β΄φάση με τις υπόλοιπες χειρουργικές αίθουσες, οπότε θα τεθούν όλες σε λειτουργία.

Σας δηλώνω ότι η σημερινή Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Υπουργός, Αναπλ. Υπουργός) γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την πορεία και το έργο του “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ”, είναι πάνω από κάθε μας πρόβλημα και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων μας υπηρεσιών.

Τέλος, προκαλώ τον καθένα να έρθει στο « Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας», να διαβάσει τα άπειρα γράμματα με τα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» των ανθρώπων που εξυπηρετήθηκαν από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.

Για πολλοστή φορά οφείλω ένα “ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” σε όλους τους εργαζόμενους που βάζουν ψυχή να σταθούμε όρθιοι στα δύσκολα που περνάει η πατρίδα μας.!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΝΑΓΙΑ ΜΗΤΣΑΚΗ

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top