Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τώρα!”Βόμβα” από τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ: Θα συνεχίσουμε το ελληνικό πρόγραμμα ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

Τώρα!”Βόμβα” από τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ: Θα συνεχίσουμε το ελληνικό πρόγραμμα ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

H Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα, με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters την Τετάρτη, ο κ. Βαν Όβερτβελντ σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν προτιμότερη, αλλά πρόσθεσε πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν και χωρίς αυτό.

«Ως Eurogroup και ως νομισματική ένωση θα πρέπει να προχωρήσουμε οπωσδήποτε. Κατά προτίμηση με το ΔΝΤ, αλλά θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε», δήλωσε.

«Εάν το ΔΝΤ πράγματι επιμείνει σε άλλα θέματα από αυτά που θεωρούμε σημαντικά στο Eurogroup, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Δεν θα πρέπει, όμως, να υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι από κάθε άποψη πολύ επιθυμητή», συμπλήρωσε.

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθεί μία λύση, ώστε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

H επόμενη σύνοδος του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για την 26η Ιανουαρίου, στην οποία, όπως είπε ο κ. Βαν Όβερτβελντ, το θέμα του ελληνικού προγράμματος θα είναι στην ατζέντα.
Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

One thought on “Τώρα!”Βόμβα” από τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ: Θα συνεχίσουμε το ελληνικό πρόγραμμα ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ

  1. Επομένως, οφείλουν οι θεσμοί στις 28 Ιανουαρίου να προχωρήσουν στην 2η αξιολόγηση και επιτέλους να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης , ολοκλήρωσης των αναπτυξιακών έργων και προώθηση των επενδυτικών της σχεδιασμών! Εμείς σαν χώρα εκπληρώσαμε τις υποχρεώσει μας και μάλιστα εμπροθέσμως και με το παραπάνω! Καιρός στους θεσμούς και το Ευρωπαικό Ιεραρχείο να τιμήσει τις υπογραφές του και αυτά τα οποία υποχρεούνται από την διμερή συμφωνία με την χώρα μας!Για να πάψουν πια οι μονταζιέρες και οι συκοφάντες (ντόπιοι και ξένοι) της χώρας να την υπονομεύουν και να παραμυθιάζουν τους πολίτες με τα ποταπά τους σχέδια και όνειρα θερινής νυχτός!

Leave a Reply

Top