Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στην πρώτη εξάδα η Ελλάδα στην απορρόφηση πόρων του πακέτου Γιούνγκερ, μέσω δανείων της ΕΤΕπ! Περισσότερες προτάσεις ζητάει η Τράπεζα

Στην πρώτη εξάδα η Ελλάδα στην απορρόφηση πόρων του πακέτου Γιούνγκερ, μέσω δανείων της ΕΤΕπ! Περισσότερες προτάσεις ζητάει η Τράπεζα

Η Ελλάδα θα ενταχθεί στην πρώτη εξάδα απορρόφησης πόρων του σχεδίου Γιούνκερ – μαζί με τις Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο – όταν, εκτός απροόπτου, επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι το ύψος των δανείων της ΕΤΕπ στη χώρα θα ανέλθει το 2017 σε λίγο περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

Λόγω της παρατεταμένης κρίσης των προηγούμενων ετών, η Ελλάδα αποτελεί χώρα υψηλής προτεραιότητας και μάλλον ευνοϊκής μεταχείρισης στα προγράμματα της ΕΤΕπ, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένο δεσμευτικό ποσοστό των διαθέσιμων πόρων που αναλογεί σε κάθε χώρα.

Η μοναδική δυσκολία που συναντά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα είναι οι περιορισμένες προτάσεις προς ένταξη στα επενδυτικά προγράμματα, ωστόσο η ΕΤΕπ εκτιμά ότι τα δάνεια στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν το 2017 τα 2 δισ. ευρώ και η χώρα μας θα αναρριχηθεί στην πρώτη 6άδα απορροφητικότητας του Σχεδίου Γιούνκερ.

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top