Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τώρα ο Τόμσεν “βλέπει”, τυπική διαδικασία το SLA, ότι υποτίμησε τις επιδόσεις της Ελλάδας και ότι μπορεί να εκταμιευθεί η δόση και χωρίς το ΔΝΤ!

Τώρα ο Τόμσεν “βλέπει”, τυπική διαδικασία το SLA, ότι υποτίμησε τις επιδόσεις της Ελλάδας και ότι μπορεί να εκταμιευθεί η δόση και χωρίς το ΔΝΤ!

Οι πιστωτές βρίσκονται πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Πολ Τομσεν. «Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετή πρόοδος για να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Δ.Ν.Τ., ενώ δεν δίστασε ( πως θα μπορούσε και αλλιώς, πλέον;…) να παραδεχτεί πως το πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016, ήτοι 3,9%, ξεπέρασε τις όποιες προβλέψεις είχαν εκφραστεί…

«Το ζήτημα είναι η αξιοπιστία των ελληνικών δημοσιονομικών στόχων στο μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί να φτάσει με πίεση το 3,5%, αλλά όχι με ταυτόχρονη ανάπτυξη. Σίγουρα πέσαμε έξω (το Δ.Ν.Τ.) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς υποτιμήσαμε τη δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας», συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας έμμεσα στον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστήριξε πως, η αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου προς την Ελλάδα με χρήματα της Ε.Ε. θα μπορούσε να βοηθήσει τη βιωσιμότητα του χρέους … αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο, ο ESM να προχωρήσει στην αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα!

Επίσης, τόνισε πως είναι στο χέρι των Ευρωπαίων να αποφασίσουν αν θα εκταμιεύσουν τη δεύτερη δόση του ελληνικού προγράμματος χωρίς μία συμφωνία με το Δ.Ν.Τ., επισημαίνοντας ότι «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη σε δύσκολη θέση, καθώς η ανεργία παραμένει υψηλή, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στον δημόσιο τομέα δεν είναι αρκετές. Πρόκειται για κάτι που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια».

Πηγή: bankingnews.gr

Leave a Reply

Top