Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών ο Γεωργίου για τη μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος. Κανένα ελαφρυντικό!

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών ο Γεωργίου για τη μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος. Κανένα ελαφρυντικό!

Ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετειο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείτο. Το Δικαστηρίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα.

Ο εισαγγελέας τόνισε μάλιστα πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010. Αντίθετα τον αθώωσε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες μαζί με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδος βεβαίωσης και συγκεκριμένα για το εάν θα αναιρεθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Leave a Reply

Top