Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ειλημμένη η απόφαση να διασπάσουν το χώρο μετά τις εσωκομματικές από Βενιζέλο-Θεοδωράκη-Σημίτη – Να γιατί δεν κατεβαίνει ο Ευάγγελος

Ειλημμένη η απόφαση να διασπάσουν το χώρο μετά τις εσωκομματικές από Βενιζέλο-Θεοδωράκη-Σημίτη – Να γιατί δεν κατεβαίνει ο Ευάγγελος

Σε συμφωνία να διασπάσουν το χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές, εφόσον δεν επικρατήσει κάποιος από τους δικούς τους υποψηφίους, έχουν έρθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης και φυσικά ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος συντονίζει την όλη μεθόδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thefaq, οι 3 αυτοί, των οποίων η δύναμη στο εκλογικό σώμα που θα προσέλθει στις εσωκομματικές δεν ξεπερνά, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το 10-15%, αντίθετα ελέγχουν περισσότερο από το 80% των συστημικών ΜΜΕ και των επιχειρηματικών κυκλωμάτων που ενδιαφέρονται για το χώρο.

Έτσι λοιπόν, σε συνάντηση που έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του thefaq, στην κατοικία γνωστού εκδότη την περασμένη Πέμπτη, μία ημέρα πριν από το περίφημο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας από το Σταύρο Θεοδωράκη, και αφού αναλύθηκαν όλα τα στοιχεία από τις μετρήσεις που είχαν, αποφασίστηκε να προχωρήσουν από τώρα στο σχεδιασμό του plan B αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το plan B περιλαμβάνει τη διάσπαση του χώρου από τους 3 με την ανακοίνωση της σύστασης ενός νέου κόμματος στο χώρο του “φιλελεύθερου κέντρου” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο λόγος που δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και τη συμμετοχή σε ισότιμο ρόλο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ήδη ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει βάλει το πολιτικό τεκμήριο αυτής της πρωτοβουλίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά για τη σύσταση ενός νέου κεντρώου χώρου. 

Όλος αυτός ο σχεδιασμός ο οποίος προωθείται από γνωστό πρώην μεγαλοεκδότη, ο οποίος όμως συνεχίζει να ελέγχει με διαφόρους τρόπους τα μέσα που είχε, βασίζεται στο ότι 2-3 από τους υπάρχοντες σημερινούς βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αποχωρήσουν άμεσα από το νέο σχήμα και θα ενωθούν στο νέο πολιτικό φορέα υπό το Βαγγέλη Βενιζέλο και το Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ η εκτίμηση είναι ότι η νέα αυτή κίνηση θα κατακτήσει όλη την εκλογική “πελατεία” της Ένωσης Κεντρώων, την οποία αναμένεται ή να αφομοιώσει ή να εξαφανίσει.

Ο νέος χώρος θα ενταχθεί ευθύς εξαρχής στο πλευρό της ΝΔ στο σχέδιο ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης και θα διευρυνθεί σιγά σιγά από μία σειρά προσώπων του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού χώρου, οι οποίοι είτε παραμένουν πολιτικά “άστεγοι”, π.χ. Μπίστης, είτε έχουν δημιουργήσει διάφορες “κινήσεις” π.χ. Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, κλπ.

Ο νέος χώρος θα έχει από την πρώτη μέρα τη στήριξη του Κώστα Σημίτη, ενώ φαίνεται ότι θα υπάρξει και άνοιγμα προς την πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο απώτερος σκοπός του Κώστα Σημίτη αλλά και ενός βαθιού πολιτικοεπιχειρηματικού και μιντιακού συστήματος στον τόπο είναι η εκλογή του Κώστα Σημίτη ως Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.

Leave a Reply

Top