Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποφυλακίστηκε ο Αντρέας Μαρτίνης. Υπό περιορισμό και ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι του, με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα

Αποφυλακίστηκε ο Αντρέας Μαρτίνης. Υπό περιορισμό και ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι του, με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα

Ελεύθερος στο σπίτι του και υπό ιατρική παρακολούθηση αφέθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας ο Ανδρέας Μαρτίνης. Ο ανακριτής μετά από τη θετική εισαγγελική εισήγηση έκανε δεκτές τις αιτήσεις του προφυλακισμένου και υπόδικου πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν»

Συγκεκριμένα οι δύο προσωρινές του κρατήσεις, για τις αντίστοιχες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του, αντικαταστάθηκαν με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Documentonews, ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης μετά και από θετική εισαγγελική εισήγηση, έκανε δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης του 77χρονου, Ανδρέα Μαρτίνη, στις οποίες επικαλούνταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας 75%) ενώ εκτίθεντο και οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς εμφανίστηκε σε όλες τις σε βάρος του ανακριτικές διαδικασίας, αλλά και δεν πιθανολογείται η τέλεση εκ μέρους του νέων αδικημάτων.

H πρώτη προφυλάκιση του Ανδρέα Μαρτίνη διατάχθηκε τον Μάιο του 2016 μετά την απολογία του για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και η δεύτερη τον Νοέμβριο του 2016 για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία που αφορά στην περιβόητη υπόθεση της νοσηλείας στο Ερρίκος Ντυνάν δεκάδων μεγαλόσχημων, όπως γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν.

ΟΙ “εκπτώσεις” που είχαν γίνει στους VIP πρόσωπα της πολιτικής, ανάμεσα στα οποία πρώην Πρωθυπουργοί και υπουργοί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, “ονόματα” της δημοσιογραφίας και του θεάτρου, την περίοδο 2007-2010, φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει για τις προκλητικές εκπτώσεις ότι αφορούσαν το μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών, δηλαδή αυτό που δεν χρεώνονταν στους ασθενείς και ήταν το εμπορικό κέρδος του Ερρίκος Ντυνάν κι ακόμα ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν ληφθεί αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.

Για τα εκατομμύρια που του καταλογίζεται πως είχε λάβει ως “δώρο” από την εταιρία “Hospitalia International” για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, απολογούμενος είχε αρνηθεί την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ισχυριζόμενος πως τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κατή

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top