Είστε εδώ

Όλα στη φόρα από Πολάκη στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα! Ξέρετε πόσε βίλες στα Βόρεια Προάστια έχουν φτιαχτεί με λεφτα του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Με την κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη ως μάρτυρα υπεράσπισης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην πολύκροτη δίκη του με τη Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζεται σήμερα, η ακροαματική διαδικασία.
Ο κ. Πολάκης κατά την κατάθεσή του προχώρησε σε αποκαλύψεις για το χώρο της Υγείας για τον οποίο, όπως τόνισε, διενεργείται αυτήν τη στιγμή Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο δημοσιεύματα του Hot Doc για τις σχέσεις της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το γεγονός ότι «βάφτισαν» τον καρκίνο κολλητικό ώστε η εταιρία της να πάρει διαφημιστικό έργο του Κέντρου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, το συγκεκριμένο έργο που ανέλαβε η εταιρία της συζύγου του Κεντρικού Τραπεζίτη να υλοποιήσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελεί μονάχα ένα «στιγμιότυπο» του τεράστιου πάρτι που γινόταν επί χρόνια στο Κέντρο.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ γινότανε το «μάλε-βράσε… Γλεντούσανε παρέα…».
«Το βασικό εδώ – είπε ο κ. Πολάκης- με αυτή τη σύμβαση αλλά και κάποιες άλλες είναι ότι επρόκειτο για μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα που δεν έπρεπε να πληρωθούν και χρυσοπληρώθηκαν, δόθηκαν εκατομμύρια. Μα να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ καμπάνια για τις κακοήθειες ενώ ασχολείτο με τα λοιμώδη νοσήματα;» είπε στο δικαστήριο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο», τόνισε ο κ. Πολάκης. «Ταΐζαμε στόματα για να μας παίζουν…. Σ’ αυτήν την χώρα είμαστε μόνο δέκα εκατομμύρια κόσμος, γνωριζόμαστε… όλες αυτές οι δράσεις στήθηκαν για να τις πάρουν κάποιοι, να πάρουν έναν σκασμό λεφτά, φαίνεται από την επαναληψιμότητα με την οποία γινόταν… κι όλα τ’ άλλα είναι υψηλή κουλτούρα»…
Μεταξύ των άλλων ο Παύλος Πολάκης ρώτησε στο δικαστήριο: «Ξέρετε πόσες βίλες στα βόρεια προάστια έχουν φτιαχτεί με λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ;» Για να προσθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης, «Και πόσες εφημερίδες».
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΛΑΚΗ
Παύλος Πολάκης: Με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Οκτώβριο του 2015 δώσαμε εντολή στους επιθεωρητές να επιταχύνουν τους ελέγχους που είχαν ξεκινήσει, ο συγκεκριμένος για το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ξεκινήσει τον Φλεβάρη του 2015 με εντολή Κουρουπλή. Βοούσε ο τόπος ότι υπήρχε μεγάλο απόστημα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος διαπλοκής και διαφθοράς. Τον Οκτώβριο του 2015 κατατέθηκε το πόρισμα… οι πρώτες έντεκα σελίδες αναφέρονται στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ελεγκτές για να συλλέξουν τα στοιχεία για το πάρτυ της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος… στους τρόπους που χρησιμοποίησε η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μην δώσει τα έγγραφα…
Στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδοτήθηκε με ένα διαγωνισμό η συγκεκριμένη δράση που κατακυρώθηκε σε δύο εταιρείας μαζί, η μια της κας Νικολοπούλου… Στο πόρισμα που πήγε στον εισαγγελία γίνεται λόγος για το αν δικαιούτο το ΚΕΕΛΠΝΟ να χρηματοδοτήσει τέτοια δράση για τον καρκίνο καθώς δεν ανήκε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των ασθενειών με τις οποίες εμπλέκεται. Έγινε και παράταση της λήξης της προθεσμίας του διαγωνισμού με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις για τους όρους… δεν είχε και σαν όρο αν ελέγχετο κάποιος από τους συμμετέχοντες αν ελέγχετο για κάποια παλιά καταδίκη που θα μπορούσε να τον αποκλείσει από τον διαγωνισμό. Το σημαντικότερο από όλα ήταν ότι επρόκειτο για μήνυμα κοινωνικού περιεχομένου που αφορούσε την υγεία και ο νομοθέτης έχει προβλέψει τον μη περιορισμό από τα ΜΜΕ. Μπορείς να τα επαναλάβεις όσες φορές θες. Δεν έκαναν καν αίτημα στο ΕΣΡ για να πάρει άδεια να προβάλει αυτά τα μηνύματα δωρεάν κι έτσι έγινε τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, πολλά εκατομμύρια. Δεν μπορέσαμε να βρούμε στοιχεία κι αν αυτά που λένε ότι προβλήθηκαν, ότι όντως προβλήθηκαν».
Πρόεδρος: Εσείς το έχετε διαβάσει το πόρισμα.
Πολάκης: Καταλογίζει ευθύνες στα διοικητικά συμβούλια εκείνης της περιόδου σε όλα τα στελέχη. Περιγράφει και καταλογίζει σε ότι αφορά τις εταιρείες που ανέλαβαν ότι δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ενδιάμεσο. Αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνει τσάμπα, να διαπραγματευθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ απευθείας με τα κανάλια. Το διαβιβάσαμε στην εισαγγελία διαφθοράς από τον Γενάρη του 2016 κι επειδή βλέπαμε ότι δεν προχωρούσε κάναμε κι ερώτημα…. για τιμολόγια άνω των 30.000 το κόστος έφτασε το 1,8 … εγώ όπως είχα την υποχρέωση ρώτησα την εισαγγελία διαφθοράς και είπε ότι το κομμάτι που αφορούσε τη δικαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης -τη συγκεκριμένη σύμβαση- δεν είχε προχωρήσει γιατί έψαχνε να βρει το χαρτί με την απόφαση του ΔΣ που κατακύρωνε τον διαγωνισμό στις συγκεκριμένες εταιρείες, και το έψαχνε ένα χρόνο …
Δεν υπήρχε πουθενά το κριτήριο της επιλογής, το πόρισμα είναι καταπέλτης. Και οι δυο πέτρες αλέθουν σωστά, όπως λένε στα χωριά μου, με τη μια μόνο δεν κάνεις δουλειά, εδώ το στήσαν, πως αλλιώς να το πω… Αυτό ήταν το μόνιμο μοτίβο του ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον Παπαδημητρίου που είναι ο θεματοφύλακας της σαπίλας που τον είχαν αφήσει να κάνει ότι ήθελε… λειτουργούσε μηχανισμός διάχυσης μαύρου χρήματος και εξαγοράς ΜΜΕ, πλήρωνε για μια μια δημοσίευση σε εβδομαδιαία εφημερίδα 20.000 ευρώ για να δημοσιεύσει άρθρο για την πολιομυελίτιδα στη Συρία, μετά από δέκα ημέρες σε ίδια έντυπο του ίδιου ομίλου για το ίδιο άρθρο χωρίς τη Συρία έδωσε πάλι λεφτά.
Γίνονταν Προσλήψεις για τρεις μήνες για επικοινωνιακή πολιτική, αμοιβή 20.000 ευρώ …κι έγινε και προσπάθεια να επεκταθεί κι αυτό αλλά δεν προχώρησε…
Το βασικό εδώ με αυτή τη σύμβαση και κάποιες άλλες είναι ότι επρόκειτο για μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα που δεν έπρεπε να πληρωθούν και χρυσοπληρώθηκαν.
Πρόεδρος: Μπορεί η εταιρία να ξέρει αν αυτός που προκήρυξε τον διαγωνισμό είχε την αρμοδιότητα.
Πολάκης: Σ’ αυτήν την χώρα είμαστε μόνο δέκα εκατομμύρια κόσμος, γνωριζόμαστε… Όλες αυτές οι δράσεις στήθηκαν για να τις πάρουν κάποιοι, φαίνεται από την επαναληψιμότητα με την οποία γινόταν, έπαιρναν ένα σκασμό λεφτά… έδιναν είκοσι, πενήντα χιλιάδες, για μπάνερ των 200 ευρώ σε σαίτ της επαρχίας… μαζί το στήνανε… υπήρχε κι αντίστοιχη ιστορία με τον ΕΟΦ που είχε αναλάβει επίσης παλιότερα η κα Νικολοπούλου… Ο κ. Βαξεβάνης το ψάχνει πολύ, είναι γνωστός δημοσιογράφος
Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι δεν λέει κάτι το ψευδές το δημοσίευμα.
Πολάκης: Κανένα ψεύδος. Όσα λέει υπάρχουν στο πόρισμα των ελεγκτών. Σήμερα έχει πει στο δημόσιο λογιστικό το ΚΕΕΛΠΝΟ και δίνει και συγκεκριμένο απολογισμό…
Πρόεδρος: Είχε η κα Νικολοπούλου κάποια ιδιαίτερη σχέση με τους διοικούντες;
Πολάκης: Επειδή μ’ αρέσει να τα λέω με το όνομα τους, η κα Κρεμαστινού που ήταν τότε πρόεδρος είναι η σύζυγος Κρεμαστινού, η Νικολοπουλου είναι η σύζυγος του Στουρνάρα, τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο. Έχει εξαίρετους επιστήμονες το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ουσία του μηνύματος δεν την περνάει ο διαφημιστής αλλά εδώ ταΐζαμε στόματα για να μας παίζουν…
Εισαγγελέας: Τι είναι το επιλήψιμο εδώ; Ότι θα μπορούσε να είχε γίνει δωρεάν αυτή καμπάνια;
Πολάκης: Όλα είναι επιλήψιμα εδώ… Η ουσία είναι ότι αυτό το πρόγραμμα και άλλα δύο στήθηκαν για να πάρουν κάποιοι λεφτά… Όλα τα άλλα είναι… υψηλή κουλτούρα… Ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μην δώσετε, για να “γλεντήσουμε παρέα”.
Εδώ, για μια υπογραφή κοντεύει να μην γίνει έργο 7,5 εκατομμυρίων, και στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρακάμπτονταν. Όλα… στήθηκαν. Γίνεται ότι θες να γίνει κι ότι επιλέγεις να γίνει…
Πολάκης: Ξέρετε πόσες βίλες στα βόρεια προάστια έχουν φτιαχτεί με λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ;
Βαξεβάνης: Και πόσες εφημερίδες
Πρόεδρος: Θα μπορούσε κάποια αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ή του ΚΕΕΛΠΝΟ να οργανώσει μόνο του το κείμενο της διαφήμισης;
Πολάκης: Ο διαφημιστής θα φτιάξει την ουσία του μηνύματος; Θα του κάνει τις κορδέλες . Την ουσία του μηνύματος τη γράφει ο υγειονομικός επιστήμονας. Αυτός ξέρει τι θα περιέχει το μήνυμα. Ο διαφημιστής βάζει τα χρώματα.
Προεδρος: Οργανώθηκαν και δράσεις σε άλλες πόλεις; Εκδηλώσεις;
Πολάκης: Έτσι λένε. Διότι επί του πρακτέου δεν υπάρχει απόδειξη.
Πρόεδρος: Θα μπορούσαν να τα οργανώσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου;
Σε αυτό το σημείο ο Παύλος Πολάκης έφερε προς το Δικαστήριο ένα χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων δράσεων στην Κρήτη και στην Νάξο. Επρόκειτο όπως είπε, για δράσεις που αφορούσαν την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τις αναλάμβαναν εξολοκλήρου ομάδες της περιφέρειας, δημόσιες.
Σε αυτό το σημείο ξεκίνησαν οι ερωτήσεις του Εισαγγελέα προς το μάρτυρα. Ο κ. Πολάκης στις ερωτήσεις απάντησε με χαρακτηριστικά αποσπάσματα της Έκθεσης των Επιθεωρητών Υγείας που αναφέρονται στο επίμαχο έργο που ανέλαβε η εταιρία της κας Νικολοπούλου από το οποίο εισέπραξε χιλιάδες ευρώ. Όπως τόνισε, δεν υπήρχαν πρακτικά αξιολόγησης των προσφορών για το έργο με αποτέλεσμα το κλιμάκιο ελέγχου να μην μπορούσε να αποφανθεί για τη νομιμότητα αυτού ενώ επισήμανε πως για τα μηνύματα του έργου αυτού θα μπορούσαν να έχουν προβληθεί δωρεάν, στα πλαίσια του Νόμου.
Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα της Έδρας για την ανάθεση του έργου στην εταιρία της κας Στουρνάρα, ο κ. Πολάκης είπε: «Απόφασισε και το έδωσε». Όπως ανέφερε, αν διαβάσει κανείς το αντικείμενο της σύμβασης που υπεγράφη θα διαπιστώσει πως η περιγραφεί είναι πολύ γενική. «Είναι διαλέγω ό,τι θέλω», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Το πράγμα είναι τόσο χύμα που το ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να κάνει την επιλογή όπως γουστάρει και δεν μπορεί να ελεγχθεί για αυτό. Όλο αυτό θα μπορούσε να γίνει δωρεάν».
Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο για την έλλειψη των πρακτικών που αντιμετώπισαν οι Ελεγκτές μήπως ευθυνόταν η κακή οργάνωση ο μάρτυρας είπε: «Όχι. Προφασίζονται αυτό».
Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε η εξέταση του μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Είπατε κύριε μάρτυρα πως στα μάτια σας ήταν ήταν βέβαιο πως ήταν στημένοι οι διαγωνισμοί. Από πού συνάγεται;
Πολάκης: Λοιπόν, είπα και πριν και επαναλαμβάνω και τώρα. Είναι ένα στιγμιότυπο μιας διαδικασίας […]και για να βγει συμπέρασμα πρέπει να στηρίζεσαι σε όλη την ιστορία.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Είπατε ότι εσείς αναφορικά με το έργο, πως δεν γνωρίζετε τίποτα άλλο παρά μόνο ότι διαβάζετε σε αυτήν την έκθεση;
Πολάκης: Ενημερώθηκα όταν ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα.
Εν συνεχεία κατά τη συνέχιση της εξέτασης του μάρτυρα, ο συνήγορος της κας Νικολοπούλου ρώτησε για την εγκυρότητα του πορίσματος του ελέγχου των Επιθεωρητών Υγείας για να λάβει την εξής απάντηση: «Είναι το πιο έγκυρο».
Συνήγορος Νικολοπούλου: Αναφέρατε ότι όταν καταχωρήθηκε το έργο ήταν επί διεύθυνσης Κρεμαστινού. Εκείνο το χρονικό διάστημα που έγινε το έργο, η κα Κρεμαστινού, ήταν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ;
Πολάκης: ήταν για ένα μεγάλο διάστημα.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Κατοχυρώθηκε το έργο επί εποχής είπατε, Κρεμαστινού.
Πολάκης: Το πόρισμα γράφει και πολλά άλλα. Για προσπάθεια να επεκταθεί το έργο κλπ. […] Τελικά δεν επεκτάθηκε. Είχαμε αλλαξοβασιλίκια. Άλλαξαν οι διοικήσεις, άλλαξαν οι κυβερνήσεις.
«Ξέρετε πότε υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο έργο;», ρώτησε σε έντονο ύφος ο συνήγορος της συζύγου του Κεντρικού Τραπεζίτη με τον κ. Πολάκη να ζητά να πέσει η ένταση. «Σεμνά και χαμηλά», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαι μαθητής».
Σε αυτό το σημείο επενέβη ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης λέγοντας πως επιχειρείται παραπλάνηση του μάρτυρα.
Όπως συνέχισε ο κ. Πολάκης, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2009. «Φτάσαμε μετά το 2010 για να γίνει η επιλογή μετά να υλοποιηθεί».
Ο συνήγορος της Λίνας Νικολοπούλου συνέχισε: Η απόφαση να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο έργο ελήφθη το 2009. Το 2009 γνωρίζατε ποια είναι η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ;
Πολάκης: Εκείνη την περίοδο ήταν το τελείωμα του τεράστιου φαγοποτιού στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Με τι στοιχεία το λέτε;
Πολάκης: Υπάρχουν άλλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Ο κ. Παπαδημητρίου ήταν ο διαχρονικός οργανωτής της διακίνησης του μαύρου χρήματος.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Κατά το χρόνο εκτέλεσης, την κατοχύρωση του έργου. Ήταν ίδια η άλλη διοίκηση;
Πολάκης: Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα στιγμιότυπο από μια πλειάδα επεισοδίων.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Η απόφαση για να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο έργο στην ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού την έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ ή κάποια άλλη υπηρεσία;
Πολάκης: Προφανώς την απόφαση τη γενικότερη την παίρνει το υπουργείο υγείας. Προφανώς και ήταν […]. Για αυτό γίνεται η εξεταστική επιτροπή της υγείας. Εκεί θα λέμε όλη την εικόνα.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Είναι καθαρό; Ή δεν είναι;
Πολάκης: Όλοι εμπλέκονται.
Συνήγορος Νικολοπούλου: Πως εμπλέκεται η συγκεκριμένη εταιρία;
Στη συνέχεια της εξέτασης του μάρτυρα από την πολιτική αγωγή, απαντώντας στις ερωτήσεις, ο κ. Πολάκης τόνισε πως φέρει γνώσεις της γενικότερης κατάστασης καθώς όντας υπουργός έχει ασκήσει ελέγχους, και διαθέτει δεκάδες, εκατοντάδες έγγραφα και πορίσματα για το «πάρτι» στο χώρα της Υγείας.
Σε ερώτηση του συνηγόρου της κας Νικολοπούλου για το αν με βάση την έκθεση του Ελέγχου των Επιθεωρητών Υγείας προκύπτει πως τελικώς η αναρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τα μεταδιδόμενα νοσήματα, ανεγνώσθη συγκεκριμένο απόσπασμα από το πόρισμα. Σε αυτό αναφέρεται πως οι αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ περιοριζόταν στα επιδημικά και επομένως το έργο τίθεται εν αμφιβόλω.
Πάντως, η πολική αγωγή εξέφρασε ακόμα και ενόχληση από την παρουσία του κ. Πολάκη ως μάρτυρα υπεράσπισης του Κώστας Βαξεβάνη, στη δίκη του δημοσιογράφου με την κα Στουρνάρα.
«Δεν έχει ξαναγίνει», είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής για να λάβει την απάντηση από τον Γιάννη Μαντζουράνη :
«Προφανώς δεν έχετε πάει σε αρκετές τέτοιες δίκες… ο Άδωνις είναι συνέχεια στα δικαστήρια ….»
Επί της ουσίας της υπόθεσης ο κ. Πολάκης συνεχίζοντας την κατάθεση του υποστήριξε:
Πολάκης: «Ενδεικτικό είναι επίσης είναι ότι όταν έγινε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών δεν πήγαν αυτοί που είχαν κάνει τα χαρτιά…».
Μαντζουρανης: Πήγε μόνο ένας.
Πρόεδρος: Έλεγχος έγινε μετά;
Πολάκης: Δεν ξέρω, δεν μας έδωσαν τα χαρτιά. Σήμερα ελέγχονται όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτά κι ορισμένοι έχουν απολυθεί κιόλας.
Πολιτική αγωγή: Διενεργήθηκε έλεγχος κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου;
Πολάκης: Θεωρητικά θα έπρεπε, αλλά δεν συνάγεται από πουθενά.
Πολιτική αγωγή:Ποιος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο;
Πολάκης: Κατ΄ αρχήν το ΚΕΕΛΠΝΟ
Πολιτική αγωγή: θα ελέγξει το ΚΕΕΛΠΝΟ τον εαυτό του;
Πολάκης : Είναι σαν να μου λέτε ότι ένα νοσοκομείο που κάνει ένα έργο αναβάθμισης εξοπλισμού που θα αναθέσει σε μια εταιρεία δεν θα ελέγξει τον εργολάβο…
Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο κ. Πολάκης, υποστήριξε:
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ δεν είναι οργανισμός εποπτευόμενος που έχει έσοδα δανειοδοτήθηκε με εκατομμύρια ευρώ που τα έκαναν… χουμά, ξέρετε τι είναι το χουμά; αυτό που μένει από το τυρί μόλις τελειώσει…» υποστήριξε και συνέχισε:
«Η διαχειριστική αρχή παίρνει τα έγγραφα που της στέλνουν, δεν παράγει έγγραφα .Το στήσιμο δεν το κάνει η διαχειριστική αρχή,αλλά όλα τα άλλα τα λαμόγια που ήταν εκεί μέσα. Έλεγχοι είχαν διαταχθεί και παλαιότερα αλλά κουκουλώθηκαν… κι εδώ έχουμε ένα μόνο στιγμιότυπο που είναι επίσης στημένο».
Στην συνέχεια η πολιτική αγωγή του έδειξε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύεται η διενέργεια ελέγχου σχετικά με το επίμαχο έργο.
«Αν αυτό είναι έλεγχος εγώ είμαι αστροναύτης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.
Όταν του ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ονόματα εμπλεκομένων σε ποινικά κολάσιμες πράξεις ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε: «Ποια είναι τα πρόσωπα θα τα πούνε οι εισαγγελείς».
«Λέτε ότι ναι μεν δεν αναφέρεται ρητά αλλά συνάγεται από το περιεχόμενο του πορίσματος ότι είναι στημένο το έργο», διευκρίνισε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου παρεμβαίνοντας σε μια από τις έντονες αντεγκλήσεις του υπουργού με την πολιτική αγωγή σχετικά με το πως ανατέθηκε το επίμαχο έργο στην κα Νικολοπούλου.

Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *