Είστε εδώ
Home > FAQ news > Στη φόρα οι “σκελετοί”! Πώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεθόδευσαν την εκχώρηση της ΑΤΕ έναντι πινακίου φακής στην Τράπεζα Πειραιώς για να αποφύγουν να πληρώσουν δάνεια άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη φόρα οι “σκελετοί”! Πώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεθόδευσαν την εκχώρηση της ΑΤΕ έναντι πινακίου φακής στην Τράπεζα Πειραιώς για να αποφύγουν να πληρώσουν δάνεια άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Με σκανδαλώδεις ταχυδακτυλουργίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέλυσαν την ΑΤΕ για να μην πληρώσουν τα δάνειά τους, ενώ στο pay roll της αμαρτωλής τράπεζας ήταν πολύ γνωστά και βαριά ακόμα και σήμερα, δημοσιογραφικά ονόματα, που … κουνάνε το δαχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ και προσφεύγουν σε προσωπικές επίθεσεις λάσπης και ψεύδους κατά του Αλέξη Τσίπρα και υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ!

Κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να κλείσουν την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ), που κατείχε το 72% της χρηματοδότησής τους, να τη «χαρίσουν» στην Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα και να «κλέψουν» στην ουσία τα τα εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 200 με τους τόκους) που θα έπρεπε κανονικά να επιστρέψουν, αποτελεί ντοκουμέντο που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Η όλη μεθόδευση περιγράφεται στην πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε η ΑΤΕ τον Ιούλιο 2012 κατά του Ελληνικού Δημοσίου και των δύο πολιτικών κομμάτων, αξιώνοντας συνολική αποζημίωση άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Λίγες μέρες μετά (26 Ιουλίου 2012), η νεοσύστατη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εκχωρεί σκανδαλωδώς το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ στην Πειραιώς του Μ. Σάλλα, αντί του ευτελούς ποσού των 95 εκατομμυρίων(!!!), όταν, από τα δάνεια και μόνο των δύο κομμάτων η ΑΤΕ είχε απαίτηση να εισπράξει άνω των 200 εκατ. ευρώ!

Το εντυπωσιακό της μεθόδευσης βρίσκεται στο γεγονός ότι τα δάνεια των δύο κομμάτων εντάχθηκαν στο «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ, που εκχωρήθηκε στην Πειραιώς ενώ θα έπρεπε να πάνε με το «κακό» κομμάτι της τράπεζας μαζί με πολλά άλλα, μη εξυπηρετούμενα, δάνεια. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, οι… Χουντίνι της πολιτικής και οικονομικής «ταχυδακτυλουργίας» γνώριζαν πολύ καλά ότι τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε αμέσως να καταγγελθούν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης!

Η αγωγή της ΑΤΕ, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και, φυσικά, αναμένεται με αυτονόητα μεγάλο ενδιαφέρον η στάση των δύο κομμάτων αλλά και των τραπεζικών παραγόντων…

Πηγή: left.gr

One thought on “Στη φόρα οι “σκελετοί”! Πώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεθόδευσαν την εκχώρηση της ΑΤΕ έναντι πινακίου φακής στην Τράπεζα Πειραιώς για να αποφύγουν να πληρώσουν δάνεια άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

  1. Αυτοί λοιπόν οι εκποιητές της εθνικής μας οικονομίας οι κλέφτες και δημοπράτες του χρηματιστηρίου των ομολόγων των των αποθεμάτων των ασφλιστικων ταμείων ΗΕταιρία ΑΕ Πασόκ–ΝΔ ξαφρίσανε και όλο τον πλούτο της Αγροτικής Τράπεζας με τα δάνεια τα υπέρογκα παρά την μεγάλη χρηματοδότηση που εισέπραταν τα κόμματα τους κάναν αφαίμαξη στους κόπους των αγροτών και στην περιουσία των αγροτών ουσιαστικά και σήμερα έρχονται χωρίς ντροπή ιδιαίτερακαι η Φώφη η αργόμισθη και η άεργη εισοδηματίας να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αγροτών αποζητώντας την ψήφο τους και την συμμετοχή τους σε ένα κόμμα-μόρφωμα αχταρμά για να εξασφαλίσουν την ασυλία της αδηφαγία τους και της εγκληματικής τους ασέλγειας στην ανεξαρτησία και την ανάπτυη της χώρας μας….

Leave a Reply

Top